Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Gözü Yaşlı Anne “Oğlum küçük yaşta şehit oldu“
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde hakim ve savcılar lojmanına dün geçe teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 11 yaşındaki ilk okul öğrencisi mama vermek için kedinin peşinden giderken yaşamını yitirdi.3 çocuklu Günak ailesinin en büyük çocuğu olan Viranşehir Yenişehir İlk okulu 5. Sınıf öğrencisi Ahmet Oktay Günak Şanlıurfa’da göz yaşları arasında toprağa verildi,
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Günak’ın cenazesi Şanlıurfa Mardin Karayolunda bulunan Yeni aile mezarlığına getirildi. Buradaki cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Azim Güngör Tuna, İlçe Belediye başkanları, şehidin babası Mustafa Günak, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ,Günak ailesi ve yakınları ile kalabalık bir topluluk katıldı.
Yeni mezarlık camisinde kılınan cenaze namazının ardından 11 yaşındaki ilk okul öğrencisinin cenazesi Yeni mezarlıkta toprağa verildi.
Babası Mustafa Günak’ın Viranşehir Adliyesinde katip olarak görev yaptığı öğrenilen Ahmet Oktay Günak’ın akşam lojmanlarındaki evlerinden beslediği kediye mama vermek için evden çıktığı sırama patlamanın meydana geldi. ,patlamada 18 kişi ile birlikte yaralanan ve kaldırıldığı Viranşehir devlet hastanesinde ölen Ahmet Oktay Günak’ın  ağıtlar yakıp figan eden gözü yaşlı annesi Mukaddes Günak “ Hava çok soğuktu dışarı çıkma dedim çıkacağım dedi. Kendinin peşinden gitti mama vermek için. Oğluk çok küçüktü polis olacaktı asker olacaktı küçük yaşta şehit oldu “ dedi
Cenaze törenine Bakanlar Faruk Çelik ile Bekir Bozdağ’ında aralarında  bulunduğu topluluk defin işleminin ardından Baba Mustafa Günak ile yakınlarına baş sağılığı diledi. 
Babası Mustafa Günak’ın Viranşehir Adliyesinde katip olarak görev yaptığı öğrenilen Ahmet Oktay Günak’ın akşam lojmanlarındaki evlerinden beslediği kediye mama vermek için evden çıktığı sırama patlamanın meydana geldi. ,patlamada 18 kişi ile birlikte yaralanan ve kaldırıldığı Viranşehir devlet hastanesinde ölen Ahmet Oktay Günak’ın  ağıtlar yakıp figan eden gözü yaşlı annesi Mukaddes Günak “ Hava çok soğuktu dışarı çıkma dedim çıkacağım dedi. Kendinin peşinden gitti mama vermek için. Oğlum çok küçüktü polis olacaktı asker olacaktı küçük yaşta şehit oldu “ dedi
Bakan Çelik, bunları insan olarak vasıflandırmak söz konusu değildir.
Şehit Günak’ın cenaze töreninin ardında açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir ilçesinde bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin insan olarak vasıflandırılmasının söz konusu olmadığını ifade ederek şunları söyledi.
Bakan Faruk Çelik, “Bizi bölmek, parçalamak, bizim içimizde huzursuzluk etmeye çalışanlar bu ve benzer menfur saldırılarla birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyor ve daha da güçleneceğiz. Onlara inat daha bir ve beraber olacağız. Huzur şehri olan Şanlıurfa’mızdan tüm Türkiye ve bölgeye yine huzurlu haberler vermeye devam edeceğiz. Bunlar son çırpınışlardır. Bunlar ne yaptıklarını bilmez bir noktada bir terör eylemini ortaya koydular. Teröristler öteden beri Türkiye ve bölgeyi huzursuz ediyorlardı bunun farkındayız ama bu gün Viranşehir’de gördüğümüz tablo hiçbir vicdana hiçbir lisanla izah edilemeyecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Yüzlerce insanın yaşadığı bir mahallede siz tonlarca bombayı gelip patlatıyorsunuz. Çocuklar bebeler Allah sakladı diyoruz Cenabı hak muhafaza etti. Tam mahallenin ve binaların ortasında binlerce masum insana yapılan bir saldırıdır. Onun için bunları insan olarak vasıflandırmak söz konusu değildir. Şehidimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ise “Bu hadise terörün çirkin yüzünü, acımasızlığını gözler önüne serdi. 11 yaşında masum insanları öldürmeye bir şey zannediyorlar. Çocukları, kadınları, erkekleri, yaşlıları ve sivilleri, tanıdıkları ve tanımadıkları herkesi öldürmeyi bir şey zanneden bir ahmaklar sürüsü ve bir aptallar sürüsü, belli ki akıllar rehin, kalpler rehin ama bütün bunların karşısında birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Sadece adliyeye yönelik değil 14 binada çok ciddi hasar var ve katliam planı yapılmış. Orada bulunan tüm vatandaşlarımızın hayatına kast etmiş büyük bir canavarca duyguyla yapılmış bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Türkiye bu tür terör eylemlerinin üstesinden gelecek güçtedir. Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecektir. Terör örgütü Urfa’ya sızmak, Urfa’daki insanları birbirine düşman etmek ve Urfa’da teröre destek veren bir yapı oluşturmak için, gerek tehdit, gerek şantaj, baskı ve birçok yöntemle Peygamberler diyarı Urfa’nın ve Urfalıların bu alçakları içine sokmaması en önemli talebimdir” dedi.
Cenaze törenine Bakanlar Faruk Çelik ile Bekir Bozdağ’ında aralarında  bulunduğu topluluk defin işleminin ardından Baba Mustafa Günak ile yakınlarına baş sağılığı diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49