Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Gözde tepsi kebabı
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Yalınlı mahallesinde gerçek tepsi kebap lezzetini arayanlar saç üzerinde odun ateşliyle pişiriyor.
Akçakale ilçesi Yalınlı mahallesinde gerçek yemek dadını arayalar çalı, odun  ve tezekle yaktığı ateşin üzerinde tepsi kebabını pişiriyor. Kırsal kesimde ekmek fırınların olmadığından ve evde son teknoloji fırınların yeterce yemekleri lezzetli pişiremediğinden saç üzerinde odun ateşliyle tepsi kebapları pişiriliyor.
Odunlu ateşinde daha lezzetli olduğun aktaran köy halkı, Tepsi kebabı için iki saç kullanılır bir üste biri alta ve toplanan çalı ve odundan ateş yakılır, malzemeler pişmeye içten başlar ve pişme sürecini dışa doğru tamamlar. Bu da malzemenin tam olarak pişmesini ve yemeğin içindeki farklı lezzetlerin birbirleriyle harmanlanmasını sağlar. kazanda odun ateşiyle kaynatılır ve piştikten sonra gerçek lezzetin ortaya çıktığın ifade ettiler. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49