Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

GÖRENLER, GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ
Görenler Köyü Orta Okulu Ana Sınıfı Öğretmeni Perihan ÇETİNEL’ in hazırlamış ve senaryosunu, Turgut Özakman'ın yazmış olduğu, yönetmenliğini yine ana sınıfı öğretmeni Perihan ÇETİNEL’ in yaptığı 'Ah Şu Gençler isimli oyun Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda sahnelendi

Düzenlenen tiyatro gösterisine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlCİ, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bekir ÖZEL, Bekir AYHAN, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet GÜRBÜZER, Hadi BEDİR, Mehmet ERCAN, Mehmet VURAL, Görenler Ortaokulu Müdürü Cengiz BÜLBÜL, Kız Çocuklarının Okullaşmasının artırılması proje ofisi Uzmanları, Eğitim Denetmenleri, oyunda yer alan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tiyatro öncesi izleyenlere yönelik bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ” Eğitim günü birlik olmuyor. Bir günden yarına değişen bir sonuç değil. Eğitim bir insanın doğumundan ta ölümüne kadar devam eden büyük bir süreçtir. Bu sürecin içinin doldurulması bu sürecin içinin güzel bir şekilde işlenmesi haliyle biz eğitimcilere kalıyor. Eğitimi yaparken, eğitimi verirken çocuklarımızı gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirmek görevi biz öğretmenlerin görevidir. Ama öğretmenlerle birlikte ailelerin de anne babaların da mahalledeki diğer bireylerin de bize katkı sunması gerekiyor. Biz tek başımıza bir şey yapabiliriz ama çok şeyi yapamayız. Çok şey yapmak istiyorsak bütün toplum olarak bütün toplumun bireyleri olarak el ele verip gönül gönülle verip çok çalışmamız gerekiyor. Ben bu anlamda görenler köyü öğretmeni ve okul müdürü arkadaşlarımı kutluyorum. Evet, köyde tiyatro olur mu? Evet değerli arkadaşlar, çalışılırsa oluyormuş değerli arkadaşlarım. Ben bu anlamda buraya kadar tiyatro oyununu getirip sergileme cesaretini gösteren okul müdürümüze, müdür yardımcımıza ve Perihan Hocamıza hasetten teşekkür etmek istiyorum. Oyunlarının gelecek yıllarda sürmesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

“Ah Şu Gençler” tiyatro oyununun yönetmenliğini yapan ve aynı okulda anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Perihan ÇETİNEL ise yaptığı açıklamada” Bu tiyatro ile öğrencilerin hem tiyatroya olan ilgilerini geliştirmek, hem de merak ettiklerini yerinde görmelerini sağlamak istedik. Çocukların ufuklarını açmak için böyle bir hedef koymuştuk. Bir tohum ektik, ileriki yıllarda ürünümüzü alacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Ah Şu Gençler tiyatro oyununda “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaştırılmasının artırılması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ’ne yönelik mesajların yer verildiği oyun sonrası, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ ve katılımcılar tarafından öğrencilerin göstermiş olduğu performanslarından dolayı rol alan öğrencileri ayakta alkışladılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49