Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Göç devam ediyor
Ağustos ayının sonuna gelinmesine rağmen Şanlıurfa’da mevsimlik işçilerin göçü bitmiyor.
Şanlıurfa’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte başlayan mevsimlik göç, hala devam ediyor. Ağustos ayının son günlerine gelinmesine rağmen, düşmeyen hava sıcaklıkları vatandaşların çeşitli işlerde çalışmak için göç etmesine neden oluyor. Belli bir iş sahibi olmayan ve ailesini geçindirmek için başka bölgelere taşınan vatandaşlar eşyalarını kamyon ve minibüslere yükleyerek, göç ediyorlar. Göç sırasında çeşitli zorluklarla karşılaşan vatandaşlar, yaz günleri devam ederken, çalışmak istediklerini belirtti. Eşyaların yüklendiği kamyonlara bazen insanlar da biniyor. Eşyaların düşmesini engellemek ve kontrol etmek için eşyaların yanına, kamyon arkasına biniyor. Çoğu zaman uzun yol giden vatandaşlar, sonbaharın gelmesiyle birlikte pamuk toplamak için çeşitli ilçe ve köylere taşınacak. Yaz aylarının başlangıcından bu yana devam eden işçi göçü, yaklaşık olarak Kasım ayının sonunda son bulacak. Kayısı, şeker pancarı, fındık ve pamuk gibi işlerde çalıştıklarını söyleyen Mahmut Özdemir, “Belli bir işimiz olmadığı için, sürekli mevsimlik işlerde çalışıyoruz, başta kayısı ve şeker pancarı olmak üzere fındık ve pamuk gibi diğer işlerde de çalışıyoruz. Sonbaharla birlikte pamuk işi başlıyor ve biz pamuk toplamak için köylere gideceğiz” dedi. Kimi pamuk toplamak için belli bir süre pamuk tarlasına yerleşecek, kimi de sabah çalışmaya gidip, akşam evine dönecek. Uzak yerlerdeki işlerde çalışmaya giden vatandaşlar, kendilerine yetecek kadar gıda ve diğer eşyaları götürürken, günlük çalışmaya gideceklerde ise öyle bir sorun olmuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49