Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

“Göbeklitepe’yi Dünyaya Tanıtmak İçin Yola Çıktık”
 Haliliye Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Göbeklitepe Belgesel Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Kentin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan belgesel filmlerin yarıştığı festivalin ödül gecesinde konuşan Başkan Fevzi Demirkol, “Göbeklitepe’yi tanıtmak için bu vesileyle tarihi ve kültürel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için yola çıktık” dedi.
 
Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel olarak başlatılan ve bu yıl ilk düzenlenen Göbeklitepe Belgesel Film Festivali’nin final gecesi Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Geceye Başkan Fevzi Demirkol, eşi Adile Demirkol, Başkan Yardımcıları Aysel Göncü, Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, belediye meclis üyelerinin yanı sıra, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tuğgeneral Metin Alpcan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Eyyübiye Belediye Başkanvekili İlhami Günbeği, AK Parti İl Başkanvekili Cemil Çadak, AK Parti teşkilat üyeleri, jüri üyeleri, yarışmacılar ve sanatseverler katıldı.
 
Kokteylle başlayan ödül gecesinde vatandaşlar, “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı resim sergisini gezdi. Yöresel ikramların yaptığı ödül gecesinin açılışında konuşan Şanlıurfa Müze Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan, Göbeklitepe ve orada devam eden kazılarla ile ilgili bilgiler verdi. Ercan’ın ardından sahneye çıkan Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı ise Göbeklitepe Belgesel Film Festivaliyle ilgili bilgiler verdi.
 
“GÖBEKLİTEPE’Yİ DÜNYAYA TANITMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
 
Başkan Fevzi Demirkol da gece yaptığı konuşmasında, tarihin bilinen en eski yapıtlarının bulunduğu Göbeklitepe’nin tüm dünyaya tanıtılması için bu yola çıktıklarını ifade etti. Yarışmayla başlayan bir organizasyonun festivale dönüştüğünün altını çizen Başkan Demirkol, “Göbeklitepe’yi tanıtmak için bu vesileyle tarihi ve kültürel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için yola çıktık. Bu yarışmanın ilanı geçen sene yapıldı. Doğru yolda olduğumuzu gösterdiler. Geçtiğimiz günlerde Davos’ta Göbeklitepe ele alındı. Demek ki, çıkış yolumuz, hareket noktamız doğruydu. Biz bunu tarihe bir kayıt olarak ve ayrıca her şeyin bir ilki vardır. Bir niyetimizi ortaya koyduk. Bundan sonrasın da, Sayın Handan Öztürk hanımefendinin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün Handan hanımdan aldığı tecrübeyle bundan sonrası daha iyi olacaktır” diye konuştu.
 
“GELENEKSEL OLARAK DEVAM EDECEK”
 
Göbeklitepe Belgesel Film Festivali’nin geleneksel olarak devam edeceğini belirten Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı
“Ben şimdiden ilan etmek istiyorum. Bu geleneksel hale gelecektir. Nasıl Altın Koza, Altın Portakal varsa, Göbeklitepe Film Festivali’de devam edecektir. Şimdiden, gelecek senenin ödül töreninin Nisan ayının ikinci haftasında yani 11 Nisan’a denk gelecek şekilde yapılacağını şimdiden ilan ediyorum. Bu arada, katılan yarışmacılarımıza, katılmak isteyen gençlerimize şimdiden ilan ediyorum.
İnsana hizmet etme noktasında, geleceği inşa etme noktasında, gençlerimizin güvenli bir beldede mutlu şekilde yaşamaları noktasında bize vazife olmayan hiçbir iş yoktur. Bütün işler bizim vazifemizdir.”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifti, Haliliye Belediyesi’nin çok önemli bir tanıtım atağında bulunduğunu söyledi. Çiftçi, “Haliliye Belediyemiz, gerçekten bir dünya mirası olan Göbeklitepe’nin tanınmasına çok önemli katkı olacak bir belgesel film yarışması düzenledi. Çok önemli bir çalışma” şeklinde konuştu.
 
Vali İzzettin Küçük de, Haliliye Belediyesi’nin kentin tanıtımı açısında güzel bir çalışma yaptığını belirterek, “Bu şehrimizi sevelim sözcüğünün bir delili olarak, bugün Göbeklitepe Film Festivali, Haliliye Belediyesi bu sevgisini bir fiil somut olarak bu hale getirdi. Bir film festivali olarak bunu duyurmak istedi ve çok güzel de yaptı” ifadelerini kullandı.
 
DERECELER PAYLAŞILDI
 
Yapılan konuşmaların ardından yarışmaya katılan yönetmenlerin filmlerinden oluşan kolaj gösterimi yapıldı ve ardından ise jürinin belirlediği sonuçlar açıklandı. Jüri üyeleri, Alacahan adlı eseriyle Ufuk Cihan Suludağ’ı, Asbab Gecesi eseriyle Mahmut Kemal Açıkyol’u, Ateşten Suya eseriyle Saffet Ayhan’ı ve Toz Ruhu çalışmasıyla Mesut Keskinbıçak’ı üçüncülüğe layık gördü. Kehribar isimli çalışmasıyla Sultan Asar ve Tarihin Yeniden Yazıldığı Yer Şanlıurfa adlı eseriyle Muhammet Benek ikinciliğe paylaştı. Yarışmanın birinciliğini ise Deq (dövme) ile Ahmet Bikiç ve Çıraksız Ustalar belgeseliyle Sinan Arıkan paylaştı. Protokol üyelerinden ödüllerini alan yarışmacılar, Haliliye Belediyesi’ne yaptığı güzel organizasyon ve düzenlediği festivalden dolayı teşekkür etti.
 
Jüri de yer alan Handan Öztürk, Mehmet Atilla Maraş, Tarık Tufan, Hasan Özgen ve Ayşe Böhüler’e de teşekkür ödülü verildi. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan’a da katkılarından dolayı teşekkür ödülü taktim edildi. Küçükerdoğan, ödülünü aldığı sırada yaptığı konuşmasında Şanlıurfa’da film evi yapılması teklifinde bulundu. Küçükerdoğan’ın teklifini karşılıksız bırakmayan Başkan Fevzi Demirkol, “Bülent Küçükerdoğan hocamız Urfa’nın yetiştirdiği önemli değerlerdendir. Bizim öğrencilerimize burs vereceğini söyledi. Biz de kendilerine bir film evi vaat ediyoruz” dedi.
 
Gece, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48