Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Göbeklitepe’nin Resmi Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göbeklitepe Ören Yeri Resmi Açılış Törenine katılmak üzere Göbeklitepe Ören yerine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bakanlar, milletvekilleri, kent yöneticileri eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ören Yeri gezerek yetkililerden bilgi alıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İnsanların önce yerleşik hayata geçip, ondan sonra inançlarını sembolize eden yapılar inşa etmediklerini, sürecin tersine işlediğini buradaki kalıntılardan anlıyoruz. Göbeklitepe insanların inançların peşinden giderek yerleşik hayata geçişini gösteriyor. Bu kazılardan elde edilen sonuçlar arkeoloji ve antropoloji yanında dinler tarihi başta olmak üzere diğer pekçok bilim disinlinine sahip çok öneme sahip. Emeği geçen herkesi özellikle şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

142 Müzeyi Yeniledik 52 Müze Açtık

Biz terörün istismarını ortadan kaldırarak İşte bu fasit daireyi kırdık diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkemiz Turizm alanında uzun bir süre sezonluk olan Deniz, Güneş, kum üçgenine hapis olmuştur. Hani bizim tarihi güzelliği, müzikten, gastronomi, ne kadar çok geniş bir Turizm potansiyelimiz bulunuyor. Bu çerçevede hükümetimiz döneminde ülkemizdeki 142 müzeyi yeniledik, 52 yeni müze açtık ülkemizin zenginlikleri yurtdışında geniş kitlelere göstermek için 68 yurtdışı kültür varlığı sergisi açtık sinema ve dizi Spora Yayladan burada olduğu gibi tarihi alanları kadar pek çok yeni destinasyonlar yaptık.” İfadelerini kullandı

Göreve Geldiğimiz Süre Boyunca Turist Sayısında Artış Var

Böylece Ülkemize gelen turist sayısını göreve geldiğimizde 13 milyondu şu anda 46 milyondur diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan “artık Turizm Kaderimizde 12 milyar dolardan 30 milyar dolar sınırına geldi. İşletme belgeli tesis sayımız 419 dan 1506’ya, bakanlık belgeli tesis sayımız 4888’e, turizm bölgesi sayımızı 143 den 267 ye yükselttik.” Diye konuştu

2023’te Hedef 70 Milyon Turist

2023'te de 70 milyon turist hedefimize ulaşacağız diyen Erdoğan “Sürdürülebilir Turizm amacıyla belediyelerimizin Bu doğrultuda yapacakları çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmaları içinde yaklaşık 2 katrilyon liralık destek verdik. Şimdi hedefimiz bu 50 milyon turisti geride bırakmak, 2023'te de 70 milyon turist hedefine ulaşmak. 2023’te 70 Milyon hedefi ile buluşacağız. Bu konuyla kararlıyız bunun içinde Göbeklitepe gibi gerçekten özel ve önemli hazinemizi Çok iyi değerlendirmeliyiz. Şanlıurfa'nın Göbeklitepe yanında her Biri diğerinden kıymetli pek çok tarihi ve kültürel varlığı mevcuttur fakat Sümer, Babil, Hitit, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi eserleri ile Şanlıurfa’da tam bir tarih hazinedir. Bunların hepsini birlikte düşündüğümüzde Şanlıurfa'nın her yıl tek başına milyonlarca turistin ağlaması gerekiyor. Bunun için de ciddi bir altyapıya süratle bizim geliştirmemiz lazım, Tabi buralardaki Otel hizmetlerinde de yatırım yapmamız gerekecek. Daha önce burada otel hiç yokken Şimdi de burada gayet lüks otellerimiz var ama bu sayı yeterli değil hedef bu kadar büyük olunca Tabi ki bunun altyapısı olan otellerin Bizi de burada artırmamız geliştirmemiz gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız bir kez daha Göbeklitepe çalışmalara katkı veren destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum, insanlık tarihinin bir dönemine Işık tutacak bu eserlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum Kalın sağlıcakla.” Şeklinde konuştu

"UNESCO GEÇİCİ LİSTESİ'NDE 77 ESERİMİZİN OLMASI KAFİ DEĞİL"

Göbeklitepe insanın dünyada asıl varlık gayesine ışık tutuyor. Biraz geç de olsa ülkemizin bir değeri, önemli bir kültür varlığı tescillenmiş oldu. Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki varlık ve alan sayımız 77'ye yükseldi. Türkiye gibi her karış toprağı insanlık tarihi aynası olan bir ülkenin UNESCO dünya mirası geçici listesinde 77 eseri olması bizim için kafi değildir. Üzerinde yaşadığımız bu toprakların eşi bulunmaz tarih, kültür, medeniyetler beşiği olduğu zamanla çok daha iyi anlaşılacaktır. Bizim ülkemiz açıkhava müzesidir. Bizim gibi kadim yerleşim yerlerindeki tarihi eserlerin bulunması biraz da nasiple oluyor.

"ALMAN BİLİM İNSANI KLAUS SCHMİDT'İ YAD EDİYORUZ"

1986'ya kadar burada ne olduğu tam olarak anlaşılamamıştır. Hayatına insanlığın geçmişine araştırmaya adayan Alman bilim insanı Klaus Schmidt’i yad ediyoruz. Bu süreçte ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Doğuş Grubu'nun projeye verdiği destek çok ama çok önemlidir. 100-150 senelik mazisi bile olmayan eserlerin nasıl korunduğu, nasıl çekim merkezi haline dönüştürüldüğünü yurtdışına yaptığımız gezilerde görüyoruz. Türkiye'nin bu anlamda kesinlikle eksikliği yoktur tam aksine fazlası vardır.

"DÜN BURAYA BİN KİŞİ GELMİŞ BU SAYI BİNLER OLACAKTIR"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz uzun yıllar çatışmalarla, bölücü terör örgütünün baskılarıyla anılmıştır. Dün bin kadar ziyaretçi buraya geldi. Bakın basit bir seslendirmeyle bir günde buraya bin kişi geliyorsa bu demektir ki, bu binler olacaktır. Mevsimin de inşallah şöyle yazla, hele hele baharla çok daha farklı bir hale gelecektir. Bölgede hayata geçirilen yatırımlar bizzat terör örgütü tarafından sabote edildi. Terörün istismar ettiği ne varsa hepsini ortadan kaldırarak bu fasit daireyi kırdık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49