Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Göbeklitepe Yarı Maratonu yapıldı
Haliliye Belediyesi, Gençlik Spor İl  Müdürlüğü tarafından organize edilen yarı maraton ve 10 KM’lik koşu yoğun katılım ile gerçekleşti. Yapılan koşuya 300’ü bayan 350’si erkek 650 sporcu katıldı. Haliliye Beldiye Başkanı Fevzi Demirkol’un startı ile sporcular koşmaya başladı
Türkiye Atletizm Federasyonu, Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Haliliye Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen 10 kilometre yarışı ve yarı maraton yoğun ilgi gördü.
Gerçekleşen yarışmada, 21 kilometrelik birinci yarı maraton Göbeklitepe'den, 10 kilometrelik  ikincisi yarış Mardin yolundan Göbeklitepe'ye dönülen kavşaktan dönülürken Rabia Meydanına finiş noktasına doğru koşulan tüm yarışlarda büyük heyecan yaşandı.
Göbeklitepe’den başlayan 21 km. lik yarı maratonda erkeklerde 1. Enis Korkmaz, 2. Gateya Galew, 3. Sulti Gure Timbire kazandı.
10 Kilometre kopuşunda ise 1. Cihat Ulus, 2. Kefyalew Deja Burise, 3. Mehmet Can Ağsever oldu.
10 Kilometre bayanlarda 1.Sabahat Akpınar, 2. Elif Karabulut 3. Fatma Arık ilk üç dereceyi paylaştılar.
Yarışmaya çeşitli kentlerden 6 engelli de tekerlekli sandalyeleriyle katılarak, ayrı bir renk kattılar.
Yurtdışından birçok yarışmacının katıldığı maratonda, çocukları ile birlikte finişe gelenler ile Eşleri ile el ele tutuşarak yarışı sonlandıranlar yarışmaya renk kattı.
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen ve Eshab-ı Kefh'i (Yedi Uyurlar Mağarası) sembolize eden 7 kişi ve yanlarındaki köpek yarışmanın ilgi odağı oldu.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hakan Keşküş, Haliliye Kaymakamı  Yusuf Ziya Çelikkaya diğer sponsor ve davetliler tarafından verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49