Öne Çıkanlar restore mıllı bırlık ve kardeslık sanlıuırfaspor valı tuna buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Göbeklitepe Çinli Turistlere Tanıtılıyor

Türk gazeteciler Çin’de

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesinin ardından, bu dünya mirasını Çinli turistlere daha iyi tanıtmak için çalışmalara başladıklarını belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelsi Abdulkadir Emin Önen, “Büyükelçilik görevimize başladığımız andan itibaren memleketimizde gün yüzüne çıkarılma çalışması halen devam eden dünya mirası Göbeklitepe’nin tanıtımı konusunda elimizden gelen gayreti göstermeye başladık. İlk günden elçilik web sitemizin sayfasına Göbeklitepe resmini eklettik. Türkiye’den gelen uzmanlarımız tarafından Göbeklitepe konulu konferans verdirdik. Çinli gazetecileri, sosyal medya fenomenlerini Türkiye’ye gönderdik, Göbeklitepe’yi de görmelerini sağladık. Geldiklerine mutlu olduklarını bizlere ilettikleri gibi kendi çevrelerinde gerekli bilgilendirmeleri yapmaya başladılar. Bu yılın ilk Çinli blogger gurubu THY sponsorluğundaki Güneydoğu illerimiz ve Göbeklitepe turlarını geçtiğimiz günlerde tamamladı. China Media Group tarafından düzenlenen basın gezisi kapsamında Çin'e davet edilen Türk gazetecilerden oluşan heyeti Büyükelçiliğimizde kabul ederek temasları hakkında bilgi aldık. Gerekli desteği verdiğimizi ve her zaman destek olacağımızı ilettik” dedi.

THY'nın Pekin, Şanghay ve Guanco Müdürleri Büyükelçilikte

Büyükelçi A. Emin Önen, milli bayrak taşıyıcı hava yolumuz Türk Hava Yolları'nın Pekin, Şanghay ve Guanco Müdürlerini Büyükelçiliğimizde kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını ve 2019 yılı projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Dünya Araştırmaları Araştırma Merkezi uzmanları Büyükelçilikte

Büyükelçi A.Emin Önen ayrıca, Xinhua Haber Ajansı'na bağlı Dünya Araştırmaları Araştırma Merkezi uzmanlarından Gong Zhenxi'yi Büyükelçilik konutunda kabul ederek Çin - Türkiye ilişkileri ve Türk Dış Politikası üzerine konularla ilgili görüşmelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49