Öne Çıkanlar restore mıllı bırlık ve kardeslık sanlıuırfaspor buyuksehır harran

Bu haber kez okundu.

Genel başkan yardımcısı Urfa'da
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, , Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve ak  partililer eşlik etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın ziyaretinde bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna “Şanlıurfa’da hizmet edenler olarak  2023’e ve daha ötesindeki hedefler doğrultusunda, milletvekillerimizle birlikte çok güzel hizmetlere birlikte imza atacağız. 15 Temmuz’da Şanlıurfalı hemşerilerimizin gösterdiği duyarlılık, fedakarlık, kahramanlığı tekrar zikretmeye değmez. O konuda her vesileyle şükranlarımızı ifade ettik. Şanlıurfa Valiliği olarak, ilk gece ilk saatlerden itibaren Urfalılar sürekli yanımızda durdular. Kendi iradelerine birlik beraberliğimize yönelik olan bu saldırıya karşı çıkıp sonuna kadar sahip çıktılar..”dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Şanlıurfa’nın önemi bir başka. Nüfusu 2 milyon, 500 bin mülteci barındırıyor. Oran olarak ifade etmek gerekirse, nüfusunun yüzde 25’i kadar ayrı ilave bir yük taşıyor. Hükümetimiz bunun farkında, Şanlıurfa kadim bir şehir milattan önce 11.500 yıllık bir geçmişi var. Hz. Ömer zamanında Arap ve İslam topraklarına katılmış ve Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlı topraklarına dahil olmuş bir şehir. Dünya kültür mirasına armağan edeceği çok zenginliği var. Yanı başımızda çok büyük bir sorun yaşayan, güvenlik bakımından tamamen dibe vurmuş bir Suriye var. Bakan olarak geldiğimde burada sınırda gümrük kapısı vardı, orayı daha modernize etmek, etrafındaki mayınlı alanları temizlemek, yeni kapı planlamaları vardı. Bizler büyük bir ülkeyiz, önemli bir ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve hükümetiyle birlikte, meclisimizin tüzüğüyle, milletimizin kararlılığıyla Türkiye’yi 2023’e taşıyacağız. Çok önemli bir süreçten geçtik, geçiyoruz. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihine örneği olmayan haince, alçakça olan darbe teşebbüsüdür. Ama milletimiz hep kararlı olmuştur, özelikle 15 Temmuz’da siyasi tarihe altın harflerle yazılacak bir sayfa nakşetmiştir. Tabi bunları hazmedemeyenler var, başkalaştıranlar var. Yine bunu kıskandıkları için gündeme taşımayanlar var. Bu sadece Türk demokrasisi değil, dünya demokrasisi için de 15 Temmuz, milletimizin direnişi, silahlara toplara tanklara göğüslerini süper etmesi, 3-5 saat içerisinde darbe teşebbüsünü akamete uğratması dünya demokrasisi açısında çok önemli bir kazanım olduğunu" ifade
etti.
Vali Tuna daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya tablo hediye etti.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49