Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

“Gençler, nargileden uzak tutulmalı”
Gençler arasında zararsız olduğu bilinen nargilenin aslında çok zararlı olduğu ve gençlerin nargileden uzak tutulması gerektiği belirtildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da çoğu vatandaş tarafından kullanılan nargile, gençler tarafından zararlı olmadığı düşünüyor ama nargilenin insan vücuduna oldukça zararı var.

Uzmanlar, nargile şişeleri üzerinde de bulunması zorunlu hale getirilen resimli uyarıların en çok gençler üzerinde etkili olmasının beklendiğini belirterek, "Gençlerin önemli bir kısmı nargilenin zararlı olmadığını düşündüğü için bunu kullanmaktan çekinmiyor" diyor. Şanlıurfa’da 30 ile 80 TL arasında satılan nargile şişeleri, daha çok gençler tarafından ilgi gördüğü belirtildi. Gençlerin bu tür alışkanlıklardan uzaklaştırılması gerektiğini belirten bir vatandaş, “tamam nargile, güzel vakit geçirmek için kullanılabilir ama bunun bir sürü zararı var ve gençlerin bu zararlardan haberi bile yok. Biz topluma düzenli, kötü alışkanlıklardan uzak bir gençliğin yetişmesini istiyoruz” dedi.

18 yaşından küçüklere yasak olmalı Hakkı Soylu adında bir vatandaş, Yasa'daki değişiklikle, içinde tütün bulunmasa bile nargilenin 4207 sayılı Yasa kapsamına alınmasının sağlandığına dikkati çekerek, "Bu şekilde bazı yerlerde nargilede tütün ürünü kullanılmadığı şeklindeki iddia da gündemden çıkacak. Kullanılan madde, tütün olsa da olmasa da yasaya göre 18 yaşından küçüklere sunulması ve kapalı mekanlarda kullanılması yasaklanmış oldu ama bu yasaya uyuluyor mu? Belirsiz. 18 yaşından küçük çocuklara kesinlikle yasaklanmalı ve bu konuda denetimlerin artırılması lazım” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49