Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Geleneksel aşure dağıtımı
Muharrem ayı münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve bu yılda 6.si gerçekleştirilen Aşure Şenliği büyük bir katılımla gerçekleşti.

Düzenlenen 6. Aşure Şenliğine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İş Kur Müdürü Necdet Karasevda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Halil Ömer Coşkun, Mehmet Sarmış, Bekir Ayhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Vural, Hülya Aydoğdu, Hadi Bedir, Abdülkerim Yavuz, Fevzi Çelik, Okul İbrahim Halil Çığın, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşure şenliğinde bir konuşma yapan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Halil Çığın “Muharrem ayı kültürümüzde fevkalade önemli bir aydır. Birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olayların meydana geldiği Aşure gününün manevi berraklığı üzerinde kerbela karanlığının kesafeti’ de görülmektedir. 61. Hicret yılının Muharrem’ine ait 10. Gününde Hasret’i Hüseyin 55 yaşında iken Sinan bin Enes tarafından şehit edilmiştir. Bugün Efendimizin sevgili torunu cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehadetinin günü. Yani acıyla sevincin bir arada olduğu gün. Bu değerlerimizin kaybolmaması adına her yıl farklı temalarla bir araya gelerek bu değerlerimizi hatırlatmış oluyoruz. Bu vesileyle biz birbirimizi bu kazanın içindeki farklı şeyler olarak görüyoruz. Birlikteliğimizden ancak böyle bir tad meydana getirebiliriz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise yaptığı konuşmada “Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, “Bu tür etkinlikler, bizleri birlik ve beraberliğe yönlendiriyor. Muharrem Ayı ve buna bağlı olarak düzenlemiş olduğumuz aşure günü de çok anlamlı bir etkinliktir. Bu etkinlikte emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından okunan ilahiler ve sema gösterisinin ardından Ünlü hak Ozanı Aşık Sefai’nin seslendirdiği bir birinden güzel türküler eşliğinde programa devam edildi.

Aşure gününe dalasıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İş Kur Müdürü Necdet Karasevda verdi.

5 bin kişilik kazanlarda pişirilen aşureyi dağıtımını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İş Kur Müdürü Necdet Karasevda kendi elleriyle dağıtımını yaptılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49