Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“Gece saat 12’den sabah 5’e kadar elektrikler kesiliyor”
Şanlıurfa kent merkezi ve ilçeler ve çevre köylerinde sık sık elektrik kesintisi yaşanması vatandaşı isyan ettirdi.
Şanlıurfa kent merkezi Eyyübiye ilçesinde akşam saatlerinde başlayan elektrik kesintileri vatandaşın tepkisine neden olurken, Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde vatandaşlar DEDAŞ’a tepkilerini dile getirmek için eylem başlatıyor. Daha önceki zamanlarda DEDAŞ’ın Ceylanpınar İlçe Müdürlüğüne yürüyen vatandaşlar, sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istedi. Aralarında, Çiftçiler, Köylüler ve Ceylanpınar sakinlerinin bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, ilçede ve köylerde sık sık elektrik kesintisi yaşanınca soluğu Ceylanpınar DEDAŞ binasında aldı. DEDAŞ binasında muhatap bulamayan grup daha sonra kaymakamlık binasına yürüdü. İlçe Emniyet Müdürü Türker Yırtar ile görüşen grup sorunlarını anlattı çözüm bulunmasını istedi. Kent merkezinde yaşayan vatandaşlar da aynı şekilde eylem yapmayı planlıyor. Elektriklerinin düzelmemesi durumunda eylem yapıp, DEDAŞ’ı protesto edeceklerini kaydeden vatandaşlar, elektrik sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor. Elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığı Şanlıurfa’da buna bağlı olarak çocuk hastalıkları da artıyor. Karanlıkta kaldıklarını belirten vatandaşlar, klima ve elektrikli soba kullanamadıkları için çocuklarının hastalandığını dile getirerek, DEDAŞ’a tepki gösterdi. DEDAŞ’ın el değiştirmesi ve özelleşmesinden sonra elektrik kesintilerinin arttığını dile Getiren Ahmet Çelik, son bir içerisinde doğru düzgün elekrik yüzü görmediklerini kaydederek, “DEDAŞ, özelleştikten sonra elektrik yüzü göremez olduk, ilçelerde bu sorun için vatandaşlar eylem yapıyor, biraz daha bekleyeceğiz düzelmezse biz de eylem yapıp, DEDAŞ’a yürüyeceğiz. Yetkililerin sesimizi duymasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
“Gece saat 12’den sabah 5’e kadar elektrikler kesiliyor”
 
Kent merkezi ve ilçelerde bu şekilde elektrik kesintileri yaşanırken, Eyyübiye ilçesinde vatandaşların iddiasına göre gece saatlerinde kesilen elektrikler, sabaha karşı bırakılıyor. Bilinçli olarak kesildiği belirtilen elektriğin düzelmesi beklenirken konuyla ilgili konuşan Bayram Altundağ ise, “gece saat 12 oldu mu bizim mahallede elektrikler kesiliyor, biz de çocuklarımız hastalanmasın diye klimamızı açık bırakıyoruz. Elektrikler kesilince evin içi buz kesiliyor. DEDAŞ, kampanya yapacağına çözüm üretsin. Elektriklerimizin düzelmesi için eylem yapmamız mı lazım” ifadelerini kullandı.
 
Yaz aylarında vatandaşların, özellikle de çiftçilerin mağdur olduğu elektrik problemi, kış aylarında daha da arttı. Elektrik kesintileri yüzünden tarlalarından beklediği verimi alamadıklarını belirten çiftçiler, aynı durumu şimdi de yaşadıklarını kaydetti. Elektik kesintisi yüzünden suların da kesildiğini belirten çiftçiler, “tarlaya ektiğimiz bütün ürünler susuzluktan dolayı kuruyup gitti. Tarladan hiçbir verim alamadık. Bu DEDAŞ, hangi işle uğraşıyor, vatandaşını hiç mi düşünmüyor” şeklinde konuştu.
 
Siyasiler de DEDAŞ’a tepkili
 
Elektrik kesintileri her kesim tarafından tepki alırken, siyasilerin de gündeminde elektrik kesintileri var.
 
Vatandaştan elektrik kesintisi için sürekli şikayet aldığını dile getiren CHP Şanlıurfa il başkanı Ömer Karakeçili, köylülerden sürekli bu konuda şikayet aldığını ve DEDAŞ müdürüyle bu konuyu konuştuğunu belirterek, “kent merkezimizde özellikle de ilçe ve köylerde elektrikle ilgili ciddi problemler yaşanıyor. Vatandaşlarımız bu konu için sürekli bize şikayette bulunuyor. Elektrik kesintilerinin sebebini DEDAŞ müdüryle konuştum bana, hatların eski olduğundan bahsetti, bunun gerçek olmadığını biliyoruz. Biz, bu sorun üzerinde duracağız ve çözülene kadar da tepkimizi dile getireceğiz. Vatandaşın bu zamana kadar çektiği çile yeter” dedi.
 
“Çocuk hastalıkları arttı”
 
Elektrik kesintisine bağlı olarak, il ve ilçeler genelinde çocuk hastalıklarının arttığını belirten vatadaşlar, artık çocuk hastanesinde yer kalmadığını öne sürerek, özellikle Viranşehir ve Siverek ilçelerinde çocuk
 
kızamıklarının arttığını belirtti. Viranşehir ve Siverek ilçelerinde yaygın hale gelen çocuk kızamıkları vediğer hastalıkların, elektriksizlik sonucu meydana geldiğini kaydeden Eyyüp Terece, “elektrikler keilince vatandaşların mağduriyeti yanı sıra, çocuklar da hastalanıyor. Bugün Viranşehir ve Siverek ilçelerinde gelinen noktada çocuk hastalıkları had safhaya çıktı. Daha önce de tepkimizi dile getirdik, yolları kapatanlar oldu ama çözüm üretilmedi” ifadelerini kullandı.
 
“Milletvekilleri ne yapıyor?”
 
Seçim zamanlarında her sorunu çözeceklerine dair söz veren milletvekillerinin hiçbir sorun için çalışmadığını kaydeden vatandaşlar, bu sorun karşısında da sustuklarını belirtti. Vekillerin sorunlarına çözüm bulamadığını belirten vatandaşlar, “milletvekilleri, seçim zamanlarında kapımıza dayanıp, oy istemesini biliyorlar, peki şimdi neredeler? Kendi memleketlerinde ne tür sorunlar olduğunu biliyorlar mı? Biliyorlarsa neden çözüm üretmiyorlar? Bu elektrik kesintilerinde DEDAŞ kadar vekillerimiz de suçlu. DEDAŞ, özel bir şirket, eğer elektrikleri kesiyorlarsa milletvekillerimizin DEDAŞ’a baskı yapması lazım. Vatandaşların mağdur olmaması için sürekli çalışması lazım ama maalesef, vekillerimiz sadece kendilerini düşünüyor” şeklinde konuşarak, hem milletvekillerine hem de DEDAŞ’a tepkilerini dile getirdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49