Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

“Gaziantep’ten Neyimiz Eksik”
Antep Fıstığı olarak ve en çok da Şanlıurfa’da yetişen kırmızı fıstığın Şanlıurfalı yetiştiricileri, bu ürünlerinin kentte işletilmemesinden şikayet ederek, varlık içerisinde yokluk yaşadıklarını söyledi.
Antep fıstığının yarısından fazlasının Şanlıurfa’da yetiştiğini belirten üreticiler, bu fıstıkların Gaziantep’e gönderilerek, orada işletilmesinden rahatsız olduklarını söyledi. Fıstıkların Şanlıurfa’da işletilmemesi nedeniyle Şanlıurfa’nın geri kaldığını söyleyen üreticiler, Şanlıurfa’da fıstık fabrikasının kurulmasını istiyor.
“GAZİANTEP’TEN NEYİMİZ EKSİK”
Yıl boyu verdikleri emeklerin boşa gittiğini ve yetiştirdikleri fıstıkların Gaziantep’te işletildiğini belirten üreticiler, Şanlıurfa’nın sürekli Gaziantep’ten geri kaldığını söyledi. Süleyman Sert adındaki fıstık üreticisi, “benim 150 dönümlük fıstık bahçem var, iyi verim alabilmek için yıl boyu emek veriyoruz. Ne yazık ki bu emeğimiz boşa gidiyor. Şanlıurfa’da bir fıstık fabrikası mı kurulamıyor? Fıstıkların yarısından fazlasını biz üretiyoruz ama kaymağını Antepliler yiyor. Gaziantep’ten neyimiz eksik ki sürekli Antep’e muhtaç oluyoruz. Her seferinde bizim emeğimiz yabancılara kaymak oluyor. Biz üretiyoruz, çalışıyoruz ama başkaları gelip emeğimizi sömürüyor. Burada yabancıların suçu yok, emeğimizi bizim yetkililerimiz sömürüyor” dedi.
“EMEĞİMİZ SÖMÜRÜLÜYOR”
Başta fıstık olmak üzere birçok üründe emeklerinin sömürüldüğünü öne süren Bekir Akan adındaki vatandaş da burada yetkililere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Yetkililerin bu anlamda adım atmadığını söyleyen Akan, “Şanlıurfa valisi, belediye başkanı ve diğer yetkililer adım atmadığı sürece emeğimiz sürekli sömürülür. Kente bir tane fıstık fabrikası kurulursa durum böyle mi olur? Bizim fabrikamız olmadığı için yabancılar mallarımıza sürekli ucuz yoldan sahip oluyor. Eğer ki sanayimiz gelişse ve kentte yapılan üretimler yerinde işlenirse hem Şanlıurfa gelişir, hem de Şanlıurfa tanınır” şeklinde konuştu.
“BAŞKALARINA İSTİHDAM ALANI OLUŞTURUYORUZ”
Şanlıurfa’da fıstık fabrikasının olmamasının istihdamı da etkilediğini söyleyen Akan, fıstıkların Gaziantep’e gönderilerek, orada istihdam yarattığını söyledi. Gaziantep’te sanayi dolayısıyla istihdam sıkıntısının yaşanmadığını söyleyen Akan, “bugün şöyle bir değerlendirme yaptığımız zaman biz üretip, Gaziantep’e gönderiyoruz. Orada istihdamın sağlanmasını sağlıyoruz, kendi memleketimizde ise işsizlik diz boyu. Bu memleketin başındakilerin bu sorunu sonlandırması gerekiyor. Şanlıurfalıların da artık bir yerlere gelmesi için, işsizlik sorunu yaşamaması için çalışmaların yapılması gerekiyor. Yıl boyu başka bir iş yapmıyoruz, fıstık yetiştiriyoruz, onu da Gaziantep’e kaptırıyoruz” ifadelerini kullandı.
“PAZAR SORUNU OLUNCA SÖMÜRÜLÜYORUZ”
Şanlıurfa’da fıstık fabrikasının olmadığını anımsatan Akan, Pazar sorunu nedeniyle istenilen fiyatla fıstıkları satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Akan, sözlerini şöyle sürdürdü: “tam bir sene boyunca emek veriyoruz, zahmet verip yetiştiriyoruz. Pazar olmayınca yabancılar da burada istediği gibi at koşturuyor. Gaziantepliler gelip istedikleri fiyata fıstıklarımızı elimizden alıyor. Biz de onlara satmak zorundayız çünkü başka satacak bir yerimiz yok. Bu nedenle bizim değil, onların söylediği fiyat geçerli oluyor. Yetkililerimizin bu durumdan artık ders çıkarmasını bekliyoruz ama ilgilenen olmuyor. Bizim istediğimiz fiyata ürünleri satamayınca da zarar ediyoruz.”
Fıstık üreticileri, kente bir an önce fıstık fabrikasının kurulmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49