Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

GAPTEM Açıldı
Ortadoğu'nun en büyük, Avrupa'nın sayılı merkezlerinden biri olan GAP Tarımsal Eğitim Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
 
2011 yılında temeli atılan GAPTEM, bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. GAPTEM’in açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.
 
Açılışı gerçekleştirilen GAPTEM eğitim merkezi 8 milyon Liraya mal oldu. 12 bin metre kare kapalı alana sahip olan merkez, uluslararası tarımsal eğitimlere de ev sahipliği yapacak. GAP projesiyle birlikte sulamaya açılan ve açılacak bölgelerdeki eğitici ve çiftçilerin eğitimlerinin bu eğitim merkezinde verilecek. 530 kişilik konferans salonu 5 adet eğitim salonu yer alıyor. 48 normal, 8 süit odası ile 112 yatak kapasitesine sahip olan tesiste 300 kişilik restoran, 150 kişilik açık kafeterya, 180 araçlık otopark ve sağlık kulübü bulunuyor.
 
GAPTEM açılışında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Urfa İl Koordinatörlüğü tarafından çiftçilere yüzde 50 hibeyle verilen 132 traktörün anahtar teslimi yapıldı.
 
Traktör teslimatından sonra konferans salonunda GAPTEM’in yapılışı ve üsleneceği konular hakkında toplantı yapıldı.Saygı duruşu ev İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program,
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı konuşmada, “Bu bölge tarım bakımından en büyük potansiyele sahip Urfa’da uluslar arası boyutta bir hizmet verecek olan böyle güzel bir eğitim merkezinin açılışında bulunmaktan çok büyük bir keyif aldığımı belirtmek istiyorum, bu güzel bir tesis kazandırıldı. Ama eğitim olmadan bir şey yaramaz eğitim şarttır”dedi.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,” Bu tesis üç yıl içersinde bitirmenin mutluğu içersindeyiz artık vatandaşların hizmetinde olacak bu tesisin öneminin her geçen gün daha iyi anlayacağız, bölgemizin, insanımızın böyle tesislere ne kadar ihtiyacının olduğunu her geçen gün fark edeceğiz”dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ise “Tarımda büyük oranda değişim ve dönüşüm sağlandı. Türkiye tarımda dünyada 11’nci sıradan 7’nci sıraya geldi. Avrupada İtalya, İspanya ve Fransa’yı solladık Avrupa da tarımda birinci konuma geldik. Tarımda gayri sarfı milli hasılamızı 23 milyar dolardan 63 milyar dolara çıkardık. Tarımda ihracatımızı 4 milyardan 18 milyar dolara çıkardık. Hedefimiz 2023’te Türkiye’yi dünyada 5’nci tarım ekonomisine getirmek. Dünyada 10’ncü büyük ekonomi haline getirmek. Bunun içinde hedefimiz 2023’te 40 milyar dolar ihracat, 150 milyar dolar tarımsal gayri safi milli hasılayı sağlamaktır” dedi
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı hizmetleri anlatan slayt sunumu ile devam etti. Programda bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; çok önemli bir eseri hizmete çiftçilerin hizmetine sunduklarını dile getirerek, tesisin bundan sonra Şanlıurfa’ya bolluk getireceğini kaydetti. Açılan tesisin bölgeye yapılan tarımsal yatırımları budan böyle daha da değerlendireceğini de sözlerine ekleyen Vali Küçük, tarım ve hayvancılık sektörünün bu tesisle birlikte gerçek bir beyne kavuştuğunu ifade etti.
 
Konuşmasının sonunda Vali İzzettin Küçük açılışı gerçekleştirilen tesiste emeği geçenlere teşekkür ederek: “Başta Sayın Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; tesisin ilimize, bölgemize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
 
Konuşmaların ardından GAP Tarımsal Eğitim Merkezinin yapımında emeği geçenlere Vali İzzettin Küçük tarafından plaketi verildi.
 
 


Sanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49