Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

GAP 2019 Yılında Bitirilecek
Mustafa Bayar
Özel Uçak ile Ankara’dan Şanlıurfa GAP Havaalanına gelen Eroğlu’yu; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Bölge Müdür Yardımcıları Mesut Modalı, Mehmet Hatipoğlu ve partililer karşıladı.
Bakan Eroğlu ardından Şanlıurfa valiliğini ziyaret etti. Bakan Eroğlu Şanlıurfa Valiliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından karşılandı. Vali Abdullah Erin tarafından kendisine tablo hediye edilen Bakan Eroğlu da önemli açıklamalarda bulundu.
Tarım Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının kardeş bakanlıklar olduğunu söyleyen Eroğlu, "Her konuda birlikte çalışıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanımızla buraya çok özel önem veriyor
Eroğlu," Hatta bir hatıramı anlatacam bakanım Fakıbaba ilk defa belediye başkanı olduğu zaman Sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız Veysel hocaya gideceksen Fakıbaba'ya tam olarak onun hizmetinde ne gerekiyorsa yapacaksın tecrübelerini aktaracaksın bende geldim birlikte çalıştık şimdide tabi Tarım Orman Bakanıyla Tarım Bakanı Gıda Tarım Bakanıyla Orman Su İşleri Bir Kardeş Bakanlık dolayısıyla birbirimizi her konuda mesela bugün ortak toplantı vardı. Ben başkanlık yaptım tabi esası konu her konuda birlikte çalışıyoruz şimdide inşallah sulama konusunda diğer konularda ağaçlandırma ormancılık gelir getirici konularda birlikte çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızla buraya çok özel önem veriyor. Kalkınma planıyla ilgili bir açıklama vardı, bende ordaydım çıktıktan sonra Şanlıurfa’dan başlayarak tarla içi sulamalarda çalışmaları bitireceksin dedi. tamam efendim dedim biz dedik sayın bakanımızla birlikte yarın Şanlıurfa’da olacağaz bir emriniz var mı dedim ne kadar sulama olacak, yapılacak çalışma Şanlıurfa ya ne yaptınız onlarında bilgisini istiyorum zaten pazar günün gelicem"şeklidne konuştu.
Cumhurbaşkanımızda Şanlıurfa’ya yapılan yatırımları bizzat takip ediyor
Eroğlu,"Hükümetimiz Şanlıurfa’ya çok büyük önem veriyor ve Cumhurbaşkanımızda Şanlıurfa’ya yapılan yatırımları bizzat takip ediyor. bunu özellikle vurgulamak istiyorum.böyle bir günde şuana kadar Şanlıurfa’ya hükümet döneminde tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı. Şanlurfa Şanlıurfa olalı böyle yatırım görmedi. Belediye başkanlığı döneminde Şanlıurfa’ya geldik adeta köy gibiydi. Şanlıurfa şimdi çok muhteşem bir şehir haline geldi. İlçelerde çok gelişti ve büyüdü,belki bunun içinde olmadığınız için fark etmemiş olabilirsiniz.Ama cidden 2002 yılındaki resme bakın havadan çekilmiş bide bugünkü resime bakın arada muazzam bir gelişme olduğunu göreceksiniz. Şuana kadar 35 milyon TL yatırım yapıldı. Herhalde bu senede 40 Milyon TL yi aşacak Şuanda en büyük yatırımı yapan bakanız zaten Şanlıurfa’yı bizim bakanımız olduğu görüyoruz. Şanlıurfa’ya yaklaşık 5.5 Katriyon TL yatırım yapmışız"dedi.

Şanlıurfa’ya şehir ormanı kurduk

Eroğlu,"Şanlıurfa’da su yoktu ,bizde Atatürk barajından su alarak merkeze suyu bağladık. Şanlıurfa öle bir gelişti ki biz 2030 yılına kadar bu tesisi yetecek diye düşünürken bir baktık ki yetmiyor. Büyükşehir belediye Başkanımız tevsi talep etti, bizde o talebi göz önüne alarak çalışmalarımızı başlattık. tabi 6 tane baraj inşa ettik 4 baraj ile 3 gölet inşa ederek tabi hükümet olarak yaklaşık 2 milyon 591 arazi sulağı açtık tabi daha önce açılanlarla bu rakam daha da fazla ama bizim açtıklarımızla her ay gelir ilave ediyoruz. Her yıl gelir 950 milyon TL gelir artışı elde ediyoruz. İnşallah bu sene bu rakamı 1,5 milyon TL çıkarmayı hedefliyoruz. Çiftçimizin her yıl gelir ilave katacak 1,5 milyon TL müjdesini vermek istiyorum. Belediyelerimiz bizde istedikleri kadar fidan veriyoruz büyükşehir Belediyesi 50 bin adet fidan talep etti. Şanlıurfa’ya şehir ormanı kurduk İnşallah bakanımızda ormanları daha da geliştirmek için birlikte çalışma yapacağız. Şanlıurfa 17 adete ölçüm istasyonu kurduk . Şanlıurfa birinci kademe atlatarak ikinci kademe olarak isal hattını da bitirdik Şuanda Siverek’te bir çalışama yapıyoruz.İnşallah oraya çok iyi bir arıtma tesisi yapacağız Birecik, Suruç, Viranşehir içme suyu tesislerinde yapımını gerçekleştireceğiz bununda müjdesini verim, Birecik,Halfeti 27 şubatta ve 28 şubatta Viranşehir içme suyu tesisinde ihalesini yapacağız.bunu bir müjde olarak veriyorum.Şanlıurfa’da sulama olmadan verim almak mümkün değil dolayısı da burada 4 tane sulama tesisini inşa ettik.4 milyon 35 bin 480 metre hektar olarak bitirdik.biz 2018/2019 yıllarının Şanlıurfa’da sulamalarda hande yılı ilan ettik.Cumhurbaşkanımız ve bakanımızdan destek alarak bizzat arkadaşlara bu talimatı verdik. 1047 tane köprü inşa etmişiz ama bunlar gözükmüyor vatandaşlar bunu biliyor"dedi.
GAP 2019 Yılında Bitirilecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,"Şanlıurfa sulama bağlamında gerçekten çok iyi hizmetlerimiz oldu. Ben siz ve ekibinizi can ve gönülden teşekkür ettim. Hele hele bu son müjdelerimiz sadece Şanlıurfa’yı değil GAP’da içerisine alan ve GAP eylem planının 2019 yıllının sonunda bitirileceği müjdesi gerçekten Güneydoğu halkı için geçekten müthiş bir müjdedir ve esas teşekkür sadece Güneydoğu çerisinde değil, Türkiye’de yapmış olduğunuz müthiş projelerdir bu bağlamda tekrar tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun hükümetin iki bakanıyız ve bütün bakan arkadaşlarımızla beraber takım ruhu olarak çalışıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız elimizden geldiği kadar inşallah bu işleri başaracağız ve sizin ve arkadaşlarımızın bunları 2019 kadar yapacağından hiç kuşkum yok şimdiden yürekten teşekkür ediyorum. Bizde Şanlıurfa milletvekili olarak ve Türkiye’nin bakanı olarak bütün illere önem veriyoruz. Burada milletvekilimiz var, valimiz var , büyükşehir belediye ve il başkanı vekilimiz hep berber ekip halinde Şanlıurfa’ya son bir yılda sadece üç buçuk milyarlık ,eğitim ,mili eğitim bakanımıza buradan yürekten teşekkür ediyorum. 2018 Eylül ayında yeni açılacak 280 okul inşallah Şanlıurfa hemşerilerimiz görmüş olacak yarın sayın çok değerli bakanımız Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanımız geliyor. Ben son yedi ayda tahmin ederim onun üzerinde sizin gibi çok önemli bakanımız Şanlıurfa’yı ziyaret ediyor. sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın çok büyük destekleri var ve talimatları var. Bu talimatlar doğrultusunda biz geliyoruz ben her ay bir kes veya iki kes Şanlıurfa da oluyorum. Diğer illerde olduğu gibi yedi aydan beri hakikaten en azından 35 ili ziyaret etmişimdi ve buda çok önemli bir rakam yani biz zaten AK parti hükümeti olarak her zaman halkın emrinde olan halkıyla beraber olan ve halk ile iç içe olan bir hükümetiz ve onun bir bakan olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Ben size yürekten teşekkür ediyorum Pazar günü sayın Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya geleceklerdir. Şanlıurfa hazır Sayın Cumhurbaşkanımız yürekten seven bir şehirler bütün şehirlerde olduğu gibi ama, Şanlıurfa her halde daha farklı inanıyorum ki heyecanla bütün Şanlıurfalılarımız sayın cumhurbaşkanımızın gelişine hazırlanıyor. Ben bu bağlamda da emeği geçen bütün arkadaşlarımı yürekten teşekkür ediyorum"dedi.
Gençlerimiz Bayrak İçin Vatan İçin Afrin'e Gitti

Fakıbaba,"Bu sabah gerçekten Arfine yolcu olan kardeşlerimle beraber o kadar duygulandım o kadar mutlu oldum ,gerçekten pırıl pırıl delikanlılarımız , gençlerimiz onlar bu bayrak için , bu vatan için ,bu ezan için durdurulmaması için gidiyorlar. Onlar Arfin de bütün gücüyle mücadele ve savaşıyorlar , gerçekten bizde inşallah bakan olarak ,bürokratlar olarak , çalışan insanlar , hepimiz hep birlikte bu vatan için, bu bayrak için, bu ezan çok daha fazla çalışacağız. Bunlara layık olmak için çaba sarf edeceğiz."diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49