Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Galericilerde traktör bolluğu
Türkiye’de traktör sayısının en fazla olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa’da traktör satıcıları, piyasanın durgun olduğunu söyledi.
Türkiye’nin en geniş tarım arazisine sahip illerin başında gelen Şanlıurfa’da tarım çalışmaları nedeniyle en fazla traktör kullanan il de oluyor. Tarım sezonunun sona ermesi nedeniyle traktörlerini satan çiftçiler, gelecek sezona kadar traktörsüz kalıyor ya da traktör servislerinden sıfır traktör alıyor.
Pamuk ve mısır hasadının sona ermesiyle birlikte traktörle fazla iş kalmadığını belirten oto galericiler, çiftçilerin traktörleri satarak borçlarını ödediğini söyledi. Traktör satan kişilerin çok olduğunu ancak alanların çok az olduğunu belirten traktör satıcılar, “aslında bu görüntü durumu özetliyor. Görüldüğü gibi traktör bolluğu yaşanıyor. Çiftçiler, sezon zamanına kadar aldıkları borçları ödeyemeyince çareyi traktörü satmakta buluyor. Durum böyle olunca dükkanların önü de traktörle doluyor. Gerçekten de çiftçilerin desteklenmesi gerekiyor. Borçlarını ödeyemeyince traktörlerini satıyor. Kimisi traktörsüz kalıyor, kimisi de gidip taksitle sıfır traktör alıyor. Bu şekilde daha da borçlanıyor” diye konuştu.
Traktör bolluğu yaşanması nedeniyle fiyatların da düştüğünü söyleyen traktör satıcısı İsmail Şeker, “bu kadar traktör sayısı bir arada olunca haliyle fiyatlar ucuzluyor. Şuan traktör fiyatları çok ucuz ama buna rağmen kimse almıyor. Bunun da sebebi belli; İnsanların maddi durumu yok. Bu şekilde devam ederse durumumuz ne olacak bilemiyoruz” dedi.
Traktörü satan bir çiftçi de ürünlerin para etmemesi sonucu borcunu kapatamadığını, bu nedenle traktörünü sattığını belirterek, “yaz ayları boyunca gübre, mazot, ilaç derken iyice borç altına giriyoruz. Bütün borçları hasat dönemine kadar yapıyoruz. Hasadı kaldırıyoruz, ürünler para etmiyor. Böyle olunca da borçlar birikiyor.
Mecburen elimizdeki malzemeleri satıyoruz. Traktörü satmaya getirdik. Satılınca bu parayla borcumuzu kapatacağız. Artık gerçekten çiftçilik öldü. İnsanlar kazanç elde etmeden sürekli borç altına giriyor. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49