Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Fransa'da terör saldırısı 150 ölü
Fransa'nın başkenti Paris'te 7 ayrı noktada terör saldırıları düzenlendi. En az 150 kişi hayatını kaybetti. 80'i ağır 200 yaralı var. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande olağanüstü hal ilan etti.
Paris'in çeşitli noktalarında peş peşe 7 ayrı terör saldırısı meydana geldi. 150'den fazla kişinin öldüğü belirtiliyor. Saldırılarda 80'i ağır 200 kişi yaralandı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande yaptığı açıklamada ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Fransa'nın bütün sınırları ikinci bir emre kadar kapatıldı.
 
Silahlı saldırılar, 10. bölgedeki Charonne sokağı ve 11. bölgedeki Bataclan konser  salonunda gerçekleşti. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 10. bölgedeki saldırıda otomobilden çıkan bir kişi, "La Belle Equipe" isimli restoranın bahçesindeki müşterileri otomatik tüfekle taradı.
 
Saldırılar sırasında el bombaları kullanıldığı da gelen haberler arasında.
 
KONSER SALONUNDA 118 ÖLÜ
 
Restorandaki saldırının hemen ardından, yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Saldırganlar konser salonunda çok sayıda kişiyi rehin aldı. Polisin düzenlediği operasyonda 3 saldırgan üzerlerindeki bombaları patlattı, 1 saldırgan öldürüldü. Paris Belediyesi, konser salonunda 118 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Saldırı sırasında konser salonunda ünlü bir rock grubunun konseri vardı. Yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldıran silahlı kişiler; önce el bombaları attı, ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Üzerlerinde patlayıcı düzenekler olan saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.
 
Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.
 
 
 
 
 
ORDU SOKAĞA İNDİ
 
Paris sokaklarında çeşitli yerlerden silah sesleri duyuldu. Paris halkına sokakları boşaltmaları, evlerinin kapı ve pencerelerini kilitli tutmaları çağrısı yapıldı. Fransız ordusu emniyeti sağlamak için Paris caddelerinde önlem almaya başladı. Çevre kentlerden takviye askeri birlikler göreve davet edildi. Ordunun başkentte 1500 asker konuşlandıracağı belirtildi.
 
Metroların çalışmadığı başkentte halk, sokakta kalanlar için evlerini açtı. Kentteki tüm okul ve üniversiteler tatil edildi. Paris Savcılığı, güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonlarda toplam 8 saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
SEKİZ SALDIRGAN ÖLDÜ
 
Başlatılan soruşturmalara yakın bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, sekiz militanın öldüğünü söyledi. Saldırganlardan dördünün konser salonunda öldüğünü belirten kaynak, üçünün üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, diğerinin de polis tarafından vurulduğunu belirtti.
 
Kaynak, üç saldırganın Stade de France yakınlarında öldüğünü, bir militanın ise Paris'in doğusunda sokakta öldürüldüğünü ifade etti.
 
SALDIRILAR 7 AYRI BÖLGEDE GERÇEKLEŞTİ
 
France 24 kanalı polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, başkentte toplam 7 ayrı bölgede saldırı ve çatışmaların gerçekleştiğini duyurdu.
 
Stade de France’ın etrafındaki üç ayrı bombalı saldırı ve diğer iki bölgedeki silahlı saldırıların akşam yerel saat ile 22 sularında başlaması, teröristlerin aynı anda, planlı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğini ortaya koyuyor.
 
 
 
IŞİD ŞÜPHESİ
 
Saldırıları henüz üstlenen olmadı ancak Twitter'daki IŞİD destekçileri, kutlama mesajları paylaşarak, eylemlerin terör örgütü tarafından yapıldığını öne sürdü.
 
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49