Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Fiyatlar Normal, Ama Alım Gücü Az

Kış mevsiminin yağışlı geçmesiyle tarımdaki ürünlerin bol olması beklenirken pazarlarda durum biraz farklı. Pazar alışverişi yapmak için çıkan esnaf tezgahlarda 5 liradan aşağı sebze bulamıyor. Domateste biraz düşüş yaşanırken patlıcan ve salatalık rekor kırıyor.

Vatandaşın fiyatlardan dert yakındığını görürken, esnafın ise %8’lik artıştan memnun değilken geçen seneye göre fiyatları uygun görüyor.

‘’ GEÇEN SENEYE GÖRE FİYATLAR DAHA UYGUN’’

Sebze fiyatları gecen seneye göre uygun diyen pazarcı Kadri Bolboy; ‘’domates patlıcan ve biberin geçen seneye göre fiyatları daha uygun olduğu halde vatandaşların talebi az, alım gücü yok’’ dedi.

Domates fiyatında düşüş var şuan patlıcan biberde gecen haftaya göre fiyatta bir artış var diyen Erhan Erol; vatandaşların ürün almasına değinerek; ‘’alım gücünde düşüş var geçen, haftalara göre daha iyiydi’’ dedi.

Patlıcan ve salatalık artışına değinen Serdar Kılınç; domates şuan çok uygun fiyatlarda düşüş yaşandı. Geçen haftaya göre patlıcanın fiyatı 5’ken bu hafta kilosu 7 TL’den satılıyor. Vatandaşlar patlıcan ve salatalık fiyatlarının pahalı olmasından şikâyet ederek domatese yöneliyor’’ ifadelerini kullanıdı.

Şanlıurfa Pazarcılar Dernek Başkanı Mehmet Emin Kızılateş ise; ‘’pazar esnafı mağdur durumda, buna bir el atılması gerekiyor. Biz gereken yerlere de başvuruları da yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu şekilde devam ederse pazar esnafı biter. Urfa’da yaklaşık 3 bin esnaf var hepsi dün ayaklanma yaptı, %8’lik bir artış pazar esnafını bitiriyorlar. Biz bu artışı kabul etmiyoruz pazar biter diyen Kızılateş gecen seneye göre fiyatların uygun olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48