Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Fırtına ve pas çiftçiyi tedirgin etti
Naci Çetindağ 
Şanlıurfa'da  günlerdir devam eden olumsuz hava koşulları bu yıl yüksek rekolte bekleyen çiftçiler hayal kırklığına uğradı, tam dölleme zamanında fırtına hububat ekili tarım alanları etkili bir şekilde etkiledi .
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, dün gece başlayan şiddetli rüzgar buğday ekili alanlara zarar verdi.
Konuya ilişkin edinilen bilgilere, şiddetli rüzgardan ötürü dane dökümünün yüzde 20 ile yüzde 80 arasında olduğunu belirterek, mahsulünü biçmemiş çiftinin büyük zarara uğradığını belirtildi. Harran ovasında rüzgar fırtına pas ve süne alacakları üründe etkili oldu. 
Buğdayda görülen hastalıkların başında sarı pas hastalığının başı çektiğini belirten çiftçiler, şöyle devam etti: "Sarı pas hastalığı genellikle yapraklarda görülse de sap ve başaklarda da zaman zaman görülebilmektedir. Yaprakların üst yüzeyinde makine dikişi şeklinde ve sarı renkte püstüller oluşur. verilen ilaçlama pas hastalığının önün geçilmediği belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48