Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Fırsatçılık Yapan Marketlere Sıkı Denetim

Şanlıurfa İl Ticaret Müdürlüğü, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, girdilerinde önemli bir değişiklik olmadığı halde sattıkları ürünlerine olağan dışı zamlar yaptığı öne sürülen marketler ve üretici işletmelerde denetim yaptı.

İşletmeler ve marketlerde de denetim yapan ekipler, son 3 aylık alış ve satış faturalarını istedi. En fazla tüketim malzemesi olan ürünlerin raflardaki fiyatlarını da kayıt altına alan yetkililer, satış etiketi bulunmayan ürünler konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili işletme sahiplerine bilgi veren denetmen Bilge Çınar, denetimlerin bölgede devam edeceğini belirterek şunları kaydetti.’’son zamanlarda döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı fırsatçılara karşı marketlerde gelişi güzel fiyat uygulamaları yapan işyerlerinde marketlerde denetimler yaparak işletmecilerden son 3 aylık girdi çıktı satış ve alış faturalarını talep ederek buradaki dalgalanmaya bakıyoruz, söz konusu gıda maddelerinde her hangi bir dalgalanma söz konusu değil ise bu konuda elimizde bulunan fatura ve satış ve alış fişleriyle birlikte bakanlığımıza gönderilecektir, bu konuda haksız kazanç elde etmek isteyen fırsatçılara karşı çalışmalarımız devam edecektir’’dedi.

Tespit edilen fiyat artışları kayıt altına alınırken zamların sebepleri ile ilgili satıcıdan açıklama isteniyor. Girdilerdeki artışları belgeleyemeyen işletmelere yönelik 5 bin ile 50 bin lira arasında cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Ticaret Bakanlığı, ticari reklâm ve haksız ticaret uygulamaları yönetmeliğinde yaptığı değişiklik, 31. Ağustos günü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48