Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

 Fırın Lisesi Açılıyor
 Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; Milli eğitim Bakanlığına bağlı Fırıncılık okulunu açacaklarını söyledi.

75. yıl çıraklık eğitim okulunun sıfır işlevliğini bir anda ortadan kaldıracak ülke genelinde % 10’ların üzerinde olan işsizlik oranını bir anda % 0’ların altına indirecek proje ile fırıncılıkla kalmayarak tüm meslek dallarında kayıt dışı istihdamın önüne geçileceğini söyleyen Karaatlı; “Yeni eğitim sistemi olan 4+4+4 ile çok uyumlu bir çalışma ile hem kayıt dışı istihdamın önüne geçilecek hem de küçük ölçekli meslekler deki işçi sıkıntısı bitecek. Bunu yaparken 4+4 ‘den sonra sınav derecesi ile liselere dağılması gerekecek öğrencilerin puan durumuna göre en alt seviyede olan öğrencilerimizi çıraklık eğitim okulunu da sisteme koyarak 3’cü Artı dörtteki 4 yıllık lise bölümünü işyerlerinde hem pratikten meslek sahibi olacak hem de açık lisede lise eğitimini tamamlayacak.  Bu proje ayrıca çıraklık eğitim okulunu sıfır noktasından yüzde yüz çalışır noktaya taşıyacak.” dedi.

Başkan Mehmet Emin Karaatlı; “Çıraklık okulundan beklediğimiz verimi alamıyoruz. İşçilerimiz bir gün de olsa o okula gidemiyor. Kaldı ki gitse dahi Çıraklık oklunun o çırağımızı verdiği bir şey yok! Biz de Açık öğretim Lisesi sisteminden faydalanarak hem pratik hem de teorik bir eğitimle işçilerimizi meslek sahibi yaparken aynı zamanda lise mezunu da yapacağız. Başarılı olan öğrencilerimiz başaracağı herhangi bir üniversiteye göndereceğiz. Başarsız olan öğrencilerimiz de elindeki altın bilezik olan mesleğine devam edecek. Bu şekilde hem işçi sorunu çözülecek. Hem de liseden sonra işsiz kalan gençlerimiz azalacak” dedi.

“BAKANLIKLARA PROJEMİZİ SUNUYORUZ”

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli eğitim Bakanlıklarına hazırladıkları projeleri sunacaklarını söyleyen Karaatlı; “bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu projenin kabul görmesi durumunda mesleğimizi ele alırsak;  Fırıncı çıraklarımız hamurkar, pişirici, tırnakçı ve tezgahtarlar artık diplomalı olacak. İl genelinde fırınlara yaptığımız ziyaretlerde fırıncı esnafımızın yakındığı eleman sıkıntısını çözeceğimiz gibi kayıt dışı istihdamın önlenmesine de katkı sunacak. Başta Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere Milli eğitim Bakanlığımızdan da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49