Öne Çıkanlar urfa sosyal medya sanlıurfa sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Fırat’ın İncisi Birecik’te Gastronomi festivali düzenlendi
Birbirinden güzel yöresel yemeklerin yanı sıra, yöresel ürünlerinde sergilendiği festival, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Birecik’in kendine özgü çeşitli yemek kültürüyle adeta zengin ve kocaman bir mutfak olduğunu belirten Dernek Şube Başkanı Hasan Durmaz, Kaymakamlık ve Belediye Başkanın öncülüğünde Birecik’te Gastronomi Merkezi kurmayı amaçladıklarını, bu yemekleri tüm dünyanın beğenisine sunmak istediklerini ve bu potansiyelin Birecik’te fazlasıyla olduğunu ifade etti.
Kaymakam Kadir Duman: "Kadim bir şehir olan Fırat’ın İncisi Birecik tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve mutfağıyla potansiyeli yüksek bir turizm şehri ve keşfedilmeyi bekleyen bir hazine"
Festivali ziyaret eden Kaymakam Kadir Duman, kadim bir şehir olan Fırat’ın İncisi Birecik’imizin tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve mutfağıyla potansiyeli yüksek bir turizm şehri olduğunu ve keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu ifade etti. Birecik’i yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline getirecek marka bir Gastronomi Şehri oluşturmak için tüm kişi ve kurumların ortak sinerjisiyle çalışmalara başladıklarını, yıllarca bu işe gönül vermiş ustaların ve hanım kardeşlerimizin ellerinden yöresel ürünlerimizle harika yemeklerin ortaya çıktığını söyledi. Bu tür etkinliklerin Birecik’imizin gastronomi alanında hak ettiği yere gelmesi açısından önemli olduğunu belirten Kaymakamımız, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Birecik Sahil Parkında düzenlenen festivale, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Belediye Başkan Yardımcıları, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Abdulvahap Aktar ve Birecikli İşadamları da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49