Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Feyzullah Efendi Konağında  Şeker Sanatı Müzesi Açıldı

Harran Üniversitesi’nde Dünya Aşçılar Birliği Jüri üyesi Pasta Şefi Ece Akyıldız’ın destekleri ile Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin tanınmış tarihi ve kültürel motiflerinin sergilendiği Şeker Sanatı Müzesi’nin açılışını Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şef Ece Akyıldız, Aşçılık ve Gastronomi Bölümü öğretim elemanları ile şekerhamuru ustaları yaptı.

Şeker Sanatı müzesini dolaşarak çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Çelik müzeye verdiği desteklerden dolayı Şef Ece Akyıldız’a Göbeklitepe maketinin yer aldığı plaket verdi. Rektör Çelik; “Çok güzel bir mekandaFeyzullah Efendi konağında şeflerin şefi Ece hanımı ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu eserler çok ince el emeği göz nuru sarf edilerek yapılan eserler. Bizleri kırmayarak Şanlıurfa’ya gelen başta Ece hanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dünya’nın en tatlı müzesinde, şeker hamurundan yapılan Göbeklitepe, Harran kümbet evleri, Kelaynak, biber (isot) temizleyen kadınlar, ekmek yapan kadın ile Şanlıurfa kebabının sembolize edildiği motifler sergileniyor

Dünya Aşçılar Birliği Jüri üyesi Ece Akyıldız; “Şanlıurfa gastronominin başkentlerinden bir tanesi, baharat yolunun geçtiği, dünyada ilk tohumunun atıldığı, tarımın geliştiği,12 bin yıllık tarihi ile Göbeklitepe’nin yer aldığı bir şehir. Harran Üniversitesinde de dünyadaki ilk ve tek şeker sanatı müzesi yerini aldı. Şeker sanatı müzesinin sadece gastronomi alanında değil, turizm alanında da Şanlıurfa’ya çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48