Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

FETÖ uygulaması çıktı
 Yollara kurulan hız tuzaklarıyla vatandaşa fahiş cezalar kesen TEDES sisteminden FETÖ vurgunu çıktı. Pilot olarak 7 ilde kurulan TEDES’in ihalelerinin yarısı FETÖ’cü şirketlere verilmiş
Vatandaşı bezdiren tuzak uygulama Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) altından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) vurgunu çıktı. Pilot olarak 7 ilde uygulanmaya başlanan TEDES ihalelerinin birçoğunu FETÖ'cü şirketlerin kazandığı tespit edildi.
EN ÇOK GELİR GETİREN BÖLGELERİ ALDILAR
15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra operasyon düzenlenen iki şirketin, TEDES'te en çok gelir getiren 4 bölgenin ihalesini aldığı belirlendi.
Sabah'ın ulaştığı belgelere göre, TEDES ihalelerini FETÖ şirketlerinin kazanmasının altında Polis Bakım Yardım Sandığı (POLSAN) yatıyor. 2012'de başlayan uygulamanın ihaleleri, o dönem FETÖ'cülerin elinde bulunan POLSAN tarafından yönlendirildi. İl belediyelerince yapılan ihalelerin şartnamelerine POLSAN tarafından 'olur' verildi. TEDES sistemindeki kamera ve radarları POLSAN'ın iştiraki POLTES Robot tarafından tedarik edildi. POLTES Robot istediği şirkete malzemeyi verdi. Bu da ihalelerde FETÖ'cü şirketlerin önünü açtı.
TEDES ihaleleri şartnamesini belediyeler hazırlıyor. Polis Bakım Yardım Sandığı (POLSAN) şartnamelere uygunluk belgesi veriyor. Hangi şirketin ihaleyi alacağına belediye karar veriyor.
DENETİM ADİL ÖKSÜZ'ÜN YEĞENİNDE
POLSAN'da genel kuruldaki yönetim değişikliğinden önce ilginç isimler görev almıştı. POLSAN, 15 Temmuz'dan sonra sahipleri hakkında FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarılan şirkete ortak yapılmıştı. POLSAN'ın denetim kurulu başkanlığını bir dönem FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün akrabası yapmıştı.
 
7 İLDE PİLOT UYGULAMA
 
TEDES halen pilot olarak seçilen 7 ilde uygulanıyor. Sistem ilk olarak 18 Kasım 2015 tarihinde Ordu'da hayata geçti. Daha sonra Tekirdağ'ın Çorlu, Uşak'ın Banaz, Çorum'un Osmancık ilçeleri ile Gaziantep, Kayseri, Edirne ve Bilecik'te kuruldu. Sistemden belediyeler de pay alıyor.
 
VATANDAŞ BİLMEDEN ÖRGÜTE PARA VERDİ
 
FETÖ'cü şirketler, dönemin POLSAN yönetiminin koruması altında aldıkları TEDES ihalelerinde milyonlarca liralık vurgun yaptı. Yollara kurulan hız tuzaklarıyla vatandaştan haksız yere toplanan paralar Pensilvanya'ya gönderildi.
 
Ordu'da 2015'ten bu yana 400 bin kişiye ceza kesildi. Ordu'da aylık 60 milyon TL, Malkara'da 1.5 milyon TL, Banaz'da ise 20 milyon TL ceza kesildiği belirtiliyor.
 
Kesilen cezaların yüzde 70'i Maliye Bakanlığı, yüzde 15'i belediye, yüzde 15'i ise işletmeci şirketin kasasına gidiyor. İşletmeci şirketlerin TEDES'ten gelen yüzde 15'lik gelirin 10'unu FETÖ'ye aktardığı ileri sürülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48