Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Festival İsot Kahvaltısı Ve Yürüyüşle Başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-6-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Urfa İsot Festivali'nde (URFES) yer alan eğlence, konser ve halay gösterimi Batman’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Uluslararası İsot Festivali (URFES) isot kahvaltısı ve kortej yürüyüşüyle devam etti.

Acımız Büyük keyfimiz yerinde' sloganı ile düzenlenen festival kapsamında bugün sabah Hamarat Eller Çarşısı'nda isot kahvaltısı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, isot reçeli ve közlenmiş biberin de yer aldığı kahvaltı menüsü konuklara ikram edildi.

İsot Festivali, üçüncü buluşmasını İsot kahvaltısı ile başlattı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, protokol üyeleri ve vatandaşlar, biber maskotları eşliğinde, Hamarat Eller Çarşısı'ndan İsotçu Pazarı'na kadar kortej yürüyüşü düzenledi. Yoldan geçen vatandaşlara ve esnaflara küçük kutuda hazırlanmış isotlu pişmaniye hediye edildi.

Hameret eller çarşısında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, " Şanlıurfa mutfak olarak 12 bin yıllık bir geçmişe sahip. İsot, Urfa'nın bir kültür öğesidir. Çiğköftenin ana ham maddesidir. Acı bu şehirde ses ilham olmuştur. Bu unsurumuzu bizler de Urfa'mızda farklı bir festival havasında sevgiye, coşkuya ortak ediyoruz, birliğinize kardeşliğinize ortadan kaldırıp halkımızı veya yaşamından tedirgin bir yaşama benimsemektir ama bizler bunun arkasındayız dolayısıyla hiç moralinizi bozmayın her zaman ve her yerde ve bu mücadelemize devam ederek ve günlük hayatımızı da sürdürmek durumundayız Türkiye büyük bir ülke milletimiz Türk milletine güveniyoruz, Şanlıurfa büyük bir şehir Şanlıurfa 12 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Şanlıurfa’da bir kültür öğesidir bu mevsimde bu topraklarında verimli topraklarında başlayan isot festivali ile evlerinizde kadınlarımızın elinde ailelerimizin elinde güzel ve şekillendikten sonra kişileştikten sonra pul biberi haline geliyor. Konserler, eğlenceler, Şanlıurfa'ya yakışır bir şekilde sıra geceleri vardı. Fakat Şanlıurfa'nın gelişmesini istemeyen, Güneydoğu Anadolu'nun gelişmesini istemeyen terör örgütleri, Türk askerimize saldırdı ve 8 askerimizi şehit verdik. Bu nedenle etkinlik kapsamında programımıza yer alan 2 günlük eğlence, konser programlarını iptal ettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ama biz şunu unutmuyoruz; Bu topraklar her zaman barışı hak etmiştir. Buna karşı kim durursa bunlara karşı hep birlikte olacağız, karşı duracağız. Şanlıurfa’mıza tatlı bir festival hazırlanmasında kültürlü bir İSOT FESTİVAL’i Şanlıurfa’mıza hayırlı vesile olması dileğiyle kutluyorum. İlgi gösteren tüm Şanlıurfa halkımıza teşekkür ediyorum"dedi.

Vatandaşların da katılımı ile Hamarat Eller Çarşısından İsotçu Pazarına kadar süren kortej yürüyüşü ile sone erdi. Festival 7 Ekim'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49