Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Felçli Babasına Bakıyor!
12 yaşındaki çocuk, ayakkabı boyacılığı yaparak, felçli babasına ve ailesine bakıyor.
 
Şanlıurfa’da ayakkabı boyacılığı yaparak, ailesini geçindiren 12 yaşındaki Ahmet Selçuk, babası felçli olduğu için okulu terk etmek zorunda kaldığını ve kazandığı parayla babasının tedavi masraflarını karşıladığını ve ailesini geçindirdiğini söyledi. Ayakkabı boyacılığı yaparak, kazandığı parayla ailesini geçindirmekte zorluk çektiğini söyleyen Selçuk, hayırsever ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi.
 
“5. SINIFTAN SONRA OKULU TERK ETTİM”
 
Okulu terk etmeseydi, bu dönemde 6. Sınıf öğrenci olacağını söyleyen Selçuk, babasının hastalığı nedeniyle ekonomik sorunlar yaşadıklarını ve bu nedenle okulu bıraktığını söyledi. Babasının yatalak olduğunu söyleyen Çelik, “ailemizde çalışan kimse yok. Babam da felç oldu, bize bakacak kimse yok. Ekonomik sorunlar yaşadığımız için okulumu bırakmak zorunda kaldım. Beşinci sınıfı bitirdikten sonra okulu bıraktım ve ayakkabı boyacılığına başladım. Şimdi bu şekilde kazandığım parayla aileme bakıyorum. Günlük ortalama 10 ile 20 lira arasında para kazanıyorum. Böyle olunca da ekonomik sorunlar yaşıyoruz, ailece zor durumdayız. Yetkililerin ve hayırseverlerin bize destek olmasını bekliyoruz. Bu durumları yaşamasaydık okuluma devam edecektim ve şimdi 6. Sınıfta olacaktım ama 5. Sınıf bittikten sonra okulu terk ettim” şeklinde konuştu.
 
“OKULUMA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”
 
Ailesinin maddi sorunları ve babasının felç geçirmesi nedeniyle okuldan ayrılan Selçuk, okula tekrar devam etmek istediğini söyledi. Okuluna devam etmesi için kazandığı paranın, karşılanması gerektiğini söyleyen Selçuk, “bütün arkadaşlarım okuluna devam ediyor ama ben ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Bize bakan birileri olursa, okuluma devam edeceğim. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğimiz için okuldan ayrıldım ve şimdi okuluma tekrar devam etmek istiyorum. Bu anlamda yetkililerin sesimi duymasını ve hem felçli babama hem de bize yardım etsinler” ifadelerini kullandı.
 
“SOĞUK HAVALARDA ÇALIŞIYORDUM”
 
Ailesine bakabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren eline aldığı boya kutusuyla dışarı çıktığını söyleyen Selçuk, akşamın geç saatlerine kadar çalıştığını belirterek, kış aylarında yağış ve ayaz havalarda çalıştığını söyledi. “Küçük yaşta çalışmak çok zor” diyen Selçuk, geleceğini karartmamak için okuluna devam etmek istediğini dile getirerek, “kış aylarında bile durmadan çalıştım. Soğuk havalar, ayaz havalarda çalıştım, bu yaşta çalışmak gerçekten çok zor. Ben okuluma devam edip, üniversite okumak istiyorum. Parlak bir geleceğim olsun istiyorum” dedi.
 
Selçuk, hayırsever ve yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49