Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

“Faturalarınızı Getirin Desteklemeyi Alın“
 Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, çırçır fabrikası kuracak işletmelere yüzde elli hibe desteği verileceğini söyledi.

 GAP Uluslar Arası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda saat 14.30’da başlayan toplantıya Ferhat Şelli’nin yanısıra Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, kurum ve daire müdürleriyle çeşitli köylerden gelen çiftçiler katıldı.

Şanlıurfa’da katıldığı toplantıda konuşan Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli tarımsal destekleme ödemelerinin biran önce başlatılabilmesi için çiftçiye önemli bir hatırlatmada bulundu. Şelli çiftçiden buğday faturalarını vakit kaybetmeksizin il ve ilçe tarım müdürlüklerine ulaştırmalarını istedi.

 Şu ana kadar Şanlıurfa’da bulunan onbinlerce çiftçi arasından sadece 3000’inin buğday faturalarını teslim ettiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, “Bakanlık olarak bütçe noktasında sorunumuz yok.  Çiftçilerimiz buğday faturalarını biran önce getirirlerse Şubat ve Mart ayında ödemelere başladık. Geçen ay  içerisinde Türkiye çapında 120 TL’lik bir ödeme yaptık. Dolayısıyla bir önce buğdayla ilgili faturalarıyla birlikte il ve ilçe müdürlüklerimize başvurmaları gerekiyor. Eğer başvurular yapılırsa Şubat ayının 15’inde başvuru sırasına göre ödemeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

 Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, bölgede yatırım düşüncesi ve fikri olan tüm yatırımcılara yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

Önceden süt ve süt ürünleri, et ve et ürünlerinin pazarlanması ve geliştirilmesi için desteklenen projelere bir yenisini daha ekliyoruz. Çırçır fabrikaları, Mısır ve Mısır kurutma, zeytin ve zeytinyağı ile bademe destek sağlayacağız. Yeni çırçır fabrikası kuracak olanlara yüzde 50 hibe olmak üzere 400 bin Euro'luk projenin yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe desteği verilecek. Proje kapsamında eski çırçır fabrikalarının makineleri ve binalarının yenilenmesi içinde çalışma başlattık. Artık mısırın desteklemesi ve kurutulup işlenmesi için mısırı da hibe destek programına aldık. Bu yıl 800 bin ton civarında Mısır üretimi oldu."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49