Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Faruk Günak'tan kadro açıklaması

Şanlıurfa Sağlık Sen Şube Başkanı Uz.Dr. Faruk Günak, yetmez ama iyi bir gelişme olarak açıkladı.

İşte Günak'ın açıklaması: ​Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bugün emekçi kardeşlerimize müjdeli haberler vermiştir. Cumhurbaşkanımız açıklamasında;

"900 bin çalışanımızı ilgilendiren, kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenleme konusundaki düzenlemeye değinmek istiyorum" diyen Erdoğan şunları söyledi: ""Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerini de 9 ay 29 güne kadar uzattık. Yine kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B statüsüne alınıyor. Böylece uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz, inşallah bu sorun ortadan kalkıyor. Taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böyle işçi kadrosuyla görev alıyorlar" dedi.

​Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide SARIEROĞLU da Twitter'dan yaptığı açıklamada düzenlemenin detaylarını duyurdu.

​SARIEROĞLU, merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınacağını belirtti.

Sarıeroğlu'nun açıklaması şu şekilde: "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak.

​Sağlık ve Sosyal Politikalar Kolunda Türkiye Genelinde 1500 kişi civarında Ek Ders karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar çalışanımız ve Sağlık Bakanlığında 5000 kişi civarında (Şanlıurfa İlimizde ise 140 Kişi) Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı olarak kadrosuz (Kadrolu Personel ile aynı maaşı almakta fakat kadroları bulunmamaktadır. Maliye Bakanlığına Ek maliyet getirmeyecektir.) olarak görev yapmaktadırlar. Kutsal bir görev olan Sağlık ve Sosyal Hizmetini sahada yürütmekte olan bu çalışanların "TAŞERONA KADRO" kapsamına dahil edilmesi gerekmektedir.

Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları ülkemizde en çok ihmal edilen kesimlerin başında gelmiştir. Çalışanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, çalışan ayrımı yapılmadan, haklarını korumak için gerekli tedbirleri almak boynumuzun borcudur. Her çalışan aynı tükenmişliği, aynı yıpranmışlığı yaşamaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışmaları bir ekip işidir ve eğer bu ruh görmezden gelinirse çalışma barışından söz edilemez. Yepyeni bir Türkiye kurma hazırlığındaysak, çalışanlarımızın hakları konusunda da eğriyi doğrultmaya, bozuğu onarmaya, eksiği tamamlamaya mecburuz.

​Başta Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın Ek Ders karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar çalışanımız ile Sağlık Bakanlığında Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan kişilerinde bu kapsama dahil edilerek, kadrolu statüye alınmasını Hükümetten talep ediyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Urfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49