Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Farabileri Yetiştiren Üniversitedir!
Su Bilimi ile ilgili güncel ve etkin araştırma ve uygulamaların paylaşılacağı 8. Ulusal Hidroloji Kongresi Şanlıurfa Harran Üniversitesinde başladı.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kongre salonunda başlayan 8. Ulusal Hidroloji Kongresi saygı duruşu ile başladı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.
FARABİLERİ YETİŞTİREN ÜNİVERSİTEDİR!
Kongrede açılış konuşması yapan Harran Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Şanlıurfa Harran Üniversitesinin İbni Sina ve Farabi gibi hocaları, onları yetiştiren hocaları yetiştiren köklü bir geçmişe sahip bir üniversite olduğunu söyledi.
Şu anki Harran Üniversitesi köklü bir geçmişin mirasına sahip olduğunu dile getiren Taşaltın; “Dünya’nın 4’de 3’u su ile kaplıdır. Yeryüzünde canlıların yaşamını devam ettirmek için suyu kullanmak ve kontrol altına almak istemesi gerektiğinden insanlar tarihin başlangıcından beri su ile ilgilenmiş, suyun her türlü özelliklerini tanımaya ve sudan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmaları suyun önemini anlatmaya yettiğini düşünüyorum. Ekonomisinin büyük kısmı tarımdan tarım ürünlerinide su ile yetiştiren Şanlıurfa için böyle ulusal kongrelerin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bu kongreye ev sahipliği yapmak bizim için gurur vericidir. Bu arada ülkemizin çeşitli illerinden gelen değerli akademisyenlerimiz ile çok verimli bir kongre olacağına inanıyorum” diye konuştu.
SU MEDENİYETTİR
Kongre açılışına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ‘su medeniyettir’ diyerek suyun önemine dikkat çekti. Nihat Çiftçi konuşmasında; “Su selamettir. Bu coğrafyada insanların sevgiyle, huzurla buluşmasının en önemli kaynağıdır su! Su kaynağı ülkemizde sınırsız değildir. Bilimsel veriler en önemli kaynağımız olan suyun sınırlı olduğunu göstermektedir. Bu anlamda bu gibi kongrelerle bu alanda yapılan çalışmaları takdir ediyorum. Tertip komitesine de teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kongrenin önemini anlatan 8. Ulusal Hidroloji Kongresi Kongre BaşkanıDoç. Dr. Kasım Yenigün, Kültür Tarih, Turizm ve medeniyetin kenti olan Şanlıurfa’da 8.’si düzenlenen Ulusal Hidroloji kongresinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Kongrenin açılışında ayrıca Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi BaşkanıSadrettin Karahocagil’de birer konuşma yaptılar.
Protokol konuşmaları sonunda Harran Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ramazan Taşaltın katılımcılara plaket takdim etti.
 Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde başlayan kongre 10 Ekim 2015 tarihlerine kadar devam edecek.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49