Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Fakıbaba, 10 yıllık icraatını anlattı
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba 10 yıllık hizmetlerini basın mensuplarına anlattı. Fakıbaba “186 Trilyon borcumuz var, mal varlığım  4 ev, 3 işyeri, 1 arsa, 1 bağ evi”olduğunu ifade etti.
 
Özel bir otelde düzenlenen  Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 10 yıllık  icraatını değerlendirdiği toplantısına Belediye  Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda 10 yıllını değerlendiren Fakıbaba, “2004 yılında ben ilk belediye başkanı seçildiğimde şu düşüncelerle geldim. Kendi kendime dedim ki arkadaş ben yemeyeceğim, yedirmeyeceğim bu düşüncelerle bu kentte başkanlık yaptık. Kocaman bir köyü bir şehir haline dönüştürdük, Şanlıurfa imarını 2550 hektardan, 8936 hertara çıkardık, Şanlıurfa’nın içme su ihtiyacının 2050 yılını kadar çıkardık, 615 kilometre kilitli parke döşendi, 10 yılda 208 park ve 275 bin ağaç dikildi. 65 yol açıldı,19 yol genişletildi. Şanlıurfa belediyesi bir ilki yaptı, taşeron işçilere belediye tarafından konut yaptırdığını ifade etti.
 
Fakıbaba” Şanlıurfa Belediyesinin borcu 186 Trilyondu bu borcun bir kısmını ödedik. 10 yıl yaptığımız işlerin ardından borcumuz son olarak 2013 yılı sonunda 176 Trilyondu tabi biz 3 aydır çalışıyoruz. Bu borcu biraz daha ödedik. 176 Trilyon borç 2013 sonu borcu bizim son 3 ayda ödediğimiz borçlar ardından son borç durumumuzu muhasebemizden öğreneceğim” dedi. 
 
Fakıbaba; “ Yaşana bilir kent sıralamasında sadece kentin yapısıyla değil Hastaneleriyle, Eğitimiyle araştırma yapılıyor. Onlara göre sıramız sonlarda olabilir ama benim için Şanlıurfa yaşayacağım kentlerin en başında geliyor. Benim yaşanabilir şehir sıralamam ise Şanlıurfa birinci sonra Halep geliyor onun ardından Mardin ondan sonra ise Londra ben tarihi seviyorum Londra’ya gittim ve gezdim onlarda gerçekten tarihi çok iyi korumuşlar” ifadelerini kullandı.
 
Fakıbaba, nasıl anılsın diye sorduklarında Fakıbaba mal varlığını azatlı, çevreci bir belediye başkanıdır, Benim 2004 yılında 5 evim, 4 işyerim, 1 hisseli arsam, 1 bağım ve 1 arabam vardı. Fakat bugün 2014 yılında bunlarda gerileme oldu. Yani şuan 4 evim, 3 işyerim, 1 hisseli arsam ve 1 bağım var. Yani o zamandan bu zamana kadar 1 evimi ve arabamı sattım.” Dedi.
 
Yapılan toplantı ardından basın mensupları ve Belediye Başkanı Fakıbaba hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49