Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Faizler artınca konut satışları durdu
Şanlıurfa'da yaz aylarında Sıfır ve 2. el konut kredilerinin düşmesi emlak piyasasını hareketlendirmiş, birçok vatandaş konut almıştı. Daha sonradan artan konur kredi faizlerinin etkisi emlak piyasasına olumsuz yansıdı.
Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın politika faizini iki ayda 675 baz puan yükseltmesi, kredi kullanımında sert düşüşe neden oldu. MB’nın faiz artırımlarının ardından bankalar, kredi faizlerini yükseltince piyasada yaprak kımıldayamaz hale geldi.
YAZ'IN KONUT SATIŞALARINDA TAVAN YAPTI
Şanlıurfa’da Ağustos sonu ile Eylül başında bankaların faiz oranlarını düşürmesi nedeniyle vatandaşlar konut alımına yöneldi. Hal böyle olunca fiyatlar da bir anda fırladı. Zirveyi gören konut fiyatları, bir dönem sürse de satışlar azalmaya başladı. Emlakçı Abdurrahman Hancıoğlu'na göre, son bir ay içerisinde neredeyse tek bir konut dahi satılamadı.
Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte konut fiyatlarının iki katına yükseldiğini dile getiren emlakçı Hancıoğlu, bankaların faiz oranlarını tekrar yükseltmesi nedeniyle satışların durduğunu kaydetti. İnşaat sektörünün şuanda en ölü sezonunu yaşadığını belirten Hancıoğlu, fiyatlara müdahale edilmemesi halinde satışlarda bir hareketlilik olmayacağını düşünüyor.
FAİZLER YÜKSELDİ KONUT SAIŞLARI DURDU
Kaytan emlaktan Abdurrahman Hancıoğlu," Yaz'ın faiz oranlarını biraz düşmüştü daire satışlarımız biraz aktifi, şu anda faiz oranları yüksek konut satışlarının fiyatları yüksek olmasıyla satışlarımız biraz durgun yani faiz oranları düşmesini bekliyoruz düşerse daire satışlarımız artar. Pandemi nedenle zaten Bizim kiracılarımızın kafeler, restoranlar, lokantalar onlar gibi yerlerde kapalı olduğu için onları da biraz etkiliyor hem kira konusunda hem satılık konusunda her şeyde etkilendik şimdi faizlerin yeniden düşmesini bekliyoruz"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48