Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali
 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiler ve Din Görevlileri” Haftası nedeniyle her yıl düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın" bu yıl 10.’su Şanlıurfa’da düzenlendi.
Şanlıurfa Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan Dergah Camii’nde düzenlenen 10. Ezanı Güzel Okuma Yarışması’na Şanlıurfalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmanın Jüri üyeliğini ise Yüksek Seçici Kurulu Başkanı ve Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Harran Üniversitesi ilahiyet Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akpınar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğetim üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç ve Diyanet işleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Koro Şefi Ömer Faruk Güney yaptı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmada konuşan Jüri Başkanı Selahaddin Çelebi, yarışmanın hayırlı geçmesini temenni ederek, yarışmaya izleyici olarak katılan tüm Şanlıurfalılara da teşekkür etti.
 Türkiye genelindeki 10 bölgede Kur'an kursu öğreticileri ve imam hatipler ile müezzinler arasında düzenlenen yarışmanın birincileri, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri iki makamda ezan okudu. Finalistlerin, sahne duruşu, fonetik, güzel ses ve makam uygulama açısından değerlendirildi.
Yarışmacılar, jüri üyeleri ve Şanlıurfalıların karşısında ezanı en güzel şekilde okumaya çalıştı. Bir birinden ünlü imam ve müezzinlerin yer aldığı yarışmada, dereceye giren yarışmacılara 1 Ekim 1013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından Camiler ve Din Görevlileri” Haftası’nda ödülleri verilecek. Birinci olan yarışmacıya, 5 bin TL, ikinci olar yarışmacıya 4 bin TL ve 3 olan yarışmacıya 3 bin TL ile ödüllendirileceği öğrenildi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49