Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Eyyübiye Belediyesi Bir Projenin Daha Açılışına Hazırlanıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapımına başlanılan ve hizmete hazır hale getirilen ama pandemi süreci nedeniyle açılışı ertelen Nostaljik Çocuk Oyun Dünya’sında sona gelinen çalışmaları Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği ve teknik ekiple birlikte inceledi. Birçok projeyi hızlı bir şekilde hayata geçiren ve ardı ardına açılışlar gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, bir açılışa daha hazırlanıyor. Eyyübiye Belediyesi’nin, yeni neslin geleneklerden kopmaması için projelendirdiği Nostaljik Çocuk Oyun Dünyası’nda yapım süreci tamamlanma aşamasına geldi. İçerisinde gülle, topaç, tahta leyli, bilyeli araba, dönme dolap gibi eski oyunların olduğu ve yaklaşık 3100 metrekarelik alanı kapsayan projede GAP Bölge Kalkınma müdürlüğüyle birlikte yapılıyor. Örnek proje olarak gösterilen ve ülkede ilk olma özelliği taşıyan projedeki son çalışmaları inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, çocuk oyun dünyasını kısa sürede hizmete sunacaklarını belirtti.

Pandemi nedeniyle açılışının ertelendiğini ve son çalışmaların da bitme aşamasını geldiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,” Nostaljik çocuk oyun dünyamızın çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Pandemiden dolayı çalışmalarımızı ağıra aldık ama önümüzdeki ayın başında inşallah Nostaljik çocuk oyun dünyamızı çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Çocuklarımız Babalarının, annelerinin, dedelerinin geçmişte oynamış oldukları oyunlara çok uzaklar, örf ve adetlerimizi unuttuk, geleneklerimizi unuttuk. Bir nebze de olsun çocuklarımız Atalarının dedelerinin oynamış oldukları oyunları kendilerine sergilemek istedik inşallah. Önümüzdeki ayın başında açılışını gerçekleştiririz. Sadece Eyyübiyeli çocuklarımıza değil Şanlıurfalı çocuklarımızın hizmetine Nostaljik çocuk oyun dünyamızı sunmuş oluruz.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48