Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Evler kiralanamıyor!
Şanlıurfa’da kira ve konut fiyatları yükselmeye devam ederken, halkın da mağduriyeti devam ediyor. Kente gelen öğrenciler, kiralık ev bulmakta zorlanıyor.
Şanlıurfa’da konut fiyatlarının artması ve kentte Suriyelilerin olması nedeniyle evler kiralanamıyor. Kent merkezi ve merkez ilçelerde kira fiyatları 500 liradan başlıyor.
Emlakçı Mahmut Karadaş: “Şanlıurfa’da 500 liranın altında kiralık ev bulmak mümkün değil. Tam donanımlı evlerin kira fiyatı ise, bin 500 lirayı bulabiliyor” dedi.
Emlakçı Ali Taş: “kira fiyatları bu denli yüksekken asgari ücretle çalışan birisi nasıl ev geçindirecek. Bu nedenle dağılan aileler var” dedi.
Şanlıurfa’da konut ve kira piyasasında büyük sorunlar yaşanıyor. Kira fiyatlarının yüksek olması, başta kent merkezinde oturan vatandaşlar olmak üzere, kente gelen üniversite öğrencileri ve memurları mağdur ediyor. Emlakçılar da kira ve konut fiyatlarının yüksek olmasından şikayet ediyor.
Merkez ilçelerde, Suriyelilerin yoğunlukta yaşaması nedeniyle kiralar her geçen gün daha da yükseliyor. Emlak piyasasının gelişmeye başladığı kentte, kira fiyatlarının bu denli yüksek olması, çoğu kişinin ev kiralayamamasına neden oluyor. Ev kiralamaya gücü yetmeyen çoğu kişinin kentten göç ettiği belirtildi.
Şanlıurfa’da emlakçılık yapan Mahmut Karadaş, kira fiyatlarının ciddi anlamda yükseldiğini ve bu durumun çoğu kişiyi mağdur ettiğini söyledi.
Binaların zemin katının bile aylık 500 liraya kiraya verildiğini belirten Karadaş, “Şanlıurfa’da ne yazık ki bu sorun büyük bir sorun haline geldi. Birkaç sene öncesine kadar burada kiralar çok ucuzdu. Suriyelilerin kentte ev kiralaması sonucu kiralar yükseldi. Aynı şekilde yükselmeye de devam ediyor. Üniversite öğrenciler gelmeye başladı, kiralık ev arıyorlar ama piyasada ev yok. Olan evler de çok yüksek olunca öğrenciler ev kiralayamıyor” dedi.
Emlakçı Ali Taş ise, ev kiralayamayan kişilerin aile içi huzursuzluk yaşadığını belirterek, bu nedenle dağılan yuvaların olduğunu kaydetti. Ev kiralayamaya gücü olmayan çoğu kişinin başka kentlere veya köylere göç ettiğini dile getiren Taş, “en düşük fiyat 500 lira ise, bunun elektrik, su faturaları da var. Mutfak masrafı ekleyince aylık en az bin lirayı buluyor. Asgari ücretle çalışan bir kişi bu şekilde nasıl ev kiralasın? Kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ev kiralayamayan kişiler, aile içinde huzursuzluk yaşıyor ve ekonomik sorunlar nedeniyle dağılan yuvalar oluyor. Bu fiyatların önüne geçilmesi geçiyor. Çeşitli alternatiflerin üretilmesi gerekiyor ki artık kiralar sorun olmaktan çıksın” diye konuştu.
Üniversite okumak için kente gelen öğrenciler bu fiyatlarla ev tutamazken, alternatif olarak yurtlara kayıt yaptırıyor. Kentteki öğrenci yurtlarında da bu nedenle büyük yoğunluk yaşanıyor.
Öte yandan Şanlıurfa’ya görev amaçlı gelen memurlar, ilk fırsatta tayin istiyor. Daha çok doktorlarda bu sorun yaşanırken, Şanlıurfa’nın sağlık anlamında geri kalmasının bir nedeni de kiralar olarak belirtiliyor. Konuya ilişkin konuşan vatandaşlar da kira fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini belirtti.
Öğrenci ve memurların büyük sorunlar yaşadığını söyleyen vatandaşlar, “hiçbir vasfı bulunmayan evler bile lüks dairelerin fiyatına kiraya veriliyor. Yerli vatandaşlar mağdur olduğu gibi, kente gelen öğrenci ve memurlar da zor durumda kalıyor. Memurlar genellikle ilk fırsatta tayin isteyip, Şanlıurfa’dan ayrılıyor. Belediyelerin bu sorunun önüne geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49