Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Evimizin Değeri Düşüyor”
Şanlıurfa genelinde çarpık kentleşme sorunu yaşanırken, bu sorun en çok Eyyübiye ilçesinde yaşanıyor.
 
Düzenli bir imar projesinin çıkmadığı Eyyübiye ilçesinde yan yana bulunmasına rağmen, bazı evler bir kat, bazıları iki, bazıları ise üç katlı. İmar sorununun yaşandığı merkez ilçede vatandaşlar, imarın yeniden yapılandırılmasını ve mevcut düzensizliğin giderilmesini istiyor.
 
Büyükşehir’den ayrılan ve artık bir ilçe olan Eyyübiye’de bu zamana kadar mevcut olan çarpık kentleşmenin engellenebilmesi için belediye ve imar komisyonunun devreye girmesini isteyen vatandaşlar, bütün evlerin eşit katlarda yapılmasına izin verilmesini istedi. Yan yana duran evlerin kimisi üç katlı, kimisi bir katlı olurken, buna bağlı olarak bir katlı evin hem değeri düşüyor, hem de gölgede kalıyor. Durumun düzeltilmesini isteyen vatandaşlar, imar komisyonunun bir an önce göreve başlamasını istedi.
 
“TORPİLLİ OLANLAR ÜÇ KATA KADAR EV YAPTI”
 
Geçmiş dönemlerde belediyenin bütün herkese eşit davranmadığını söyleyen bir katlı evin sahibi, kendisinin de üç katlı ev yapması için dilekçe verdiğini ancak, bu dilekçenin kale alınmadığını söyledi. Komşunun 3 katlı ev yaptığını ancak, kendi evinin tek katta kaldığını söyleyen Kamil Yıldırım, “geçmiş dönemlerde belediyenin yeteri kadar denetim yapamaması ve torpilli olanlara ses çıkartmaması sonucu, bugün ilçemizde çarpık kentleşme çok oldu. Evler yan yana bulunmasına rağmen, bakıyorsun biri tek katta kalmış, bir diğeri üç kata kadar çıkmış. Ben de dilekçe verdim evimin üst katlarını yapacağım dedim, izin vermediler ama komşularımız yapmış ve ses çıkartan olmadı. Şimdi yeni belediyemizin bu düzensizliği ortadan kaldırmasını istiyoruz. Aynı mahallede bulunan bütün evlerin eşit katlarda yapılmasına izin vermesini istiyoruz. İmar komisyonunun bu anlamda bizleri mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
“EVİMİZİN DEĞERİ DÜŞÜYOR”
 
Aynı şekilde evini sadece iki kata kadar çıkarttığını ve üçüncü katın yapılmasına izin verilmediğini söyleyen Murat Karadaş da aynı sorundan şikayet ederek, “komşumun evi benimkisinden bir kat fazla, öyle olunca benim evim gölgede kalıyor ve fiyatı düşüyor. Normal şartlar altında aynı mahalledeki bütün evlerin eşit katlarda olması gerekiyor ama bizim mahallemizde böyle değil. Sadece mahallemizde değil, Eyyübiye’nin genelinde bu sorun yaşanıyor. Yeni belediye başkanımız geçen günlerde kaçak yapılara karşı uyarı yaptı, kaçak yapı yapmayın dedi. Biz de yapmıyoruz ama bizim için belediyenin harekete geçmesi lazım ve bize gerekli iznin verilmesini istiyoruz. Yapılan katların yıkılmasını istemek tabi ki düzgün bir davranış değil, mevcut katlar kalsın, yapılmasına izin verilmeyen katların yapılmasına izin verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49