Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Et Satışlarına Yeni Düzenleme Geliyor
 Sağlık Bakanlığı et satıcıları üzecek bir karar alarak, ambalajsız tavuk, kemikten ayrılmış kırmızı et satışını yasaklıyor.

 

Kasap, market ve diğer et satış noktalarında yazılan “yüzde yüz dana eti” yazısı da bu anlamda tarihe karışacak. Yeni düzenlemeyle birlikte et satıcıları artık daha titiz davranmak zorunda kalacak. Et satış noktalarında ya da ürünlerin üzerinde yazılan “yüzde yüz dana eti” yazısı kaldırılacak. Et satış noktalarında et satışlarına yeni bir düzenlemeyle birlikte et satıcılarının anlamda gerekliği hazırlığı yapması gerekiyor. Ambalaj dışı ürünlerin satışı tamamen yasaklanacak. Bu uygulama esnafları tedirgin ederken, hijyen bakımından ise vatandaşların olumlu tepkisini aldı. Öte yandan yeni yasayla birlikte imalathane ile satış yeri de aynı mekanda olmayacak. Üretim yeri ile satış noktasının farklı yerde olması gerektiğini şart koşan yasa, bu anlamda et satıcılarının tepkisini çekti. Konuyla ilgili konuşan bir esnaf, “ambalaj dışı satışların yasaklanmasını anladık da, üretim yeri ile satış yeri neden farklı oluyor. Öyle olursa esnaflar zor durumda kalır, esnaf bir dükkanın kirasını ödemekte zorlanıyor, ikinci dükkana nereden para yetiştirecek? Yasanın bazı yönleri güzel ancak, üretim yeri ile satış yerinin farklı kılması bizleri üzecek gibi duruyor” şeklinde konuştu.

 

Kanunu öğrenen vatandaşlar ise, karardan memnun olduklarını ve artık ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini söyledi. Daha önce açık aldığı et ürünlerine karşı tedirgin olduklarını söyleyen bir vatandaş, “önceden aldığımız ürünlere karşı her zaman bir tedirginlik vardı. Bu karar uygulamaya geçerse daha rahat ve daha güvenli bir şekilde et ürünlerini tüketiriz. Esnafın işi biraz zorlaşacak ama daha temiz olacak. Hijyen çok önemli, hijyen olmadıktan sonra bir anlamı olmuyor zaten. Kırmızı et satıcıları fazla değil de tavuk satışlarında çok tedirgin oluşuyorduk. Şimdi ambalajın içerisinde satılacak ve son kullanma tarihleri belli olacak. Bizce çok güzel bir karar” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan özellikle Şanlıurfa’da sık rastlanan lahmacun içini kasaplarda hazırlatma olayı da tarih olacak. Lahmacun yapmak isteyen vatandaşlar, kendi evlerinde içi hazırlayacak. Et satış noktaları, hiçbir şekilde karışım et satamayacak. Aynı şekilde salam sucuk gibi ürünlerin üzerinde bulunan “yüzde yüz dana eti” ya da “tavuk eti” şeklindeki logolar da kaldırılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49