Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Esnaf Yaz Aylarında İş Yapamamaktan Yakındı

Şanlıurfa'da pek çok küçük esnaf yaşanan mali darboğaz nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Dükkan kiralarını zor ödeyen küçük esnaflar, yaşanan mali sıkıntılara Ramazan Bayramında umdukları satışta olmayınca, Devletin küçük esnafa sahip çıkmasını isteyen işyeri sahipleri vergilerde düzenleme istiyor.

İşlerin durgunluğundan yakınan esnaflar, "Daha çok memur vatandaşlar ve öğrenci kesiminin ihtiyaçları için geldiği esnaf son yılların en zor günlerini yaşıyor. Bu aralar havaların ısınmaya başlamasıyla piyasalar daha da durgun hale geldi. Gıda ve diğer ürünlerde piyasa az da olsa canlandı. Ancak biz giyim esnafı olarak halen bu canlılıktan yararlanamadık. Önümüzdeki aylarda Kurban bayramı veya okulların açılmasını bekliyoruz" dedi.

Türkiye’nin belli başlı büyük firmalarının Urfa’ya yatırım yaptığını giyim ürünlerine yönelik bölgeye olan yatırımlarda küçük ve orta ölçekli esnafın mağdur olmayacak şekilde desteklenmesi gerektiğini belirten giyim esnafı, Giyim sektöründe yazın kampanyalar yapıldığı halde işlerde büyük ölçüde azalma olduğu vurgulandı. Ramazan Bayramında umduğunu bulamayan esnaf iş yeri kiralarını ödemeyecek duruma geldiği belirti.

Şanlıurfa genelinde nüfusun artmasına paralel olarak, tüketiciler alışveriş yapmak için genellikle büyük alışveriş merkezlerini tercih etmektedir. Tüketicilerin bu davranışı, kredi kartı ile iş yapan büyük firmalardan alış verişini yapması büyük firmaların oluşan rekabet gücüne küçük esnafın yok olmasın zemin hazırlıyor.

Genelde bizim sezonlarımız Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve okul sezonlarıdır. Ama bu Ramazan bayramında bir yoğunluk olmadığını belirten Bahçelievler esnafı; “Bu yıl ki kadar bir durgunluk yaşamadık. Fiyatlar aynı bir değişlik yok. Geçen sene sattığımız 10 TL’ye penye bu yıl da 10 TL’ye. Büyük marketler ve zincir mağazalar artık giyim satıyor. Giyimin marketlerde ne işi var. Ben tezgahımda makarna, yağ satmıyorum. Devletimizin buna bir çare bulması gerekiyor. Millet oralardan kredi kartı ile alışveriş yapıyor, bizim gibi küçük esnaflarda bekliyor ki müşteri gelsin. Bu uygulamaya bir düzenlenme gelmesi şart” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49