Öne Çıkanlar 1 yaralı urfa haber Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Esnaf artık Suriyeliler hitap ediyor
Şanlıurfa'da esnaf, Suriye'deki iç savaştan kaçıp kente gelen Suriyeliler'in alışverişlerde zorluk yaşamaması için Türk ürünleri ve Türkçe etiketlerin yanı sıra; Suriye'den ürünleri getirip, Arapça etiketler yapıştırdı. Esnaf, bu şekilde iç savaşın mağdurlarına destek olduklarını vurguladı.
 
İç karışıklıkların 4 yıla aşkın süredir sürdüğü Suriye'den kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeliler, yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor. Kentte esnaflık yapan birçok işyeri sahibi, Suriyeliler'in gelişiyle birlikte işyerlerine Türkçe etiketlerin yanında Arapça yazılı etiket ve dövizler asmaya başladı. İç savaşın mağdurlarına yeni hayatlarında destek olmak için Arapta etiketler yapıştıran esnaflar, bunun yanında Suriye'den getirdikleri ürünleri de satışa sunuyor.
 
Türkçe bilmeyen Suriyeliler'e yaptıkları alışverişte astıkları Arapça dövizlerle yardımcı olduklarını söyleyen Eyyüp Tankuş, "Şanlıurfa'da Suriyeli kardeşlerimiz çok fazla, Suriye'de yaşanan iç savaş onarlı çok etkiledi. Buraya alışmaları çok zor oldu. Onlara yardımcı olmak amaçlı ve yabancılık çekmemeleri için biz burada hem Suriyeli hem de Türk kardeşlerimize hitap ediyoruz. Türk'te olsa Suriyeli'de olsa buraya giren boş çıkmıyor. Ürünlerimizi Suriye'den getiriyoruz" dedi.
 
Levent Tatlıdil ise "Türkçe anlamakta zorluk çeken Suriyeli kardeşlerimiz için Arapça yazılara asıp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu şekilde yabancılık çekmiyorlar. Memleket özlemlerini birazcıkta olsa azaltabiliyoruz" diye konuştu. 


sanlıurfa suriye ürünleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49