Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Eskisi gibi rağbet yok
Şanlıurfa’nın tarihi çarşılarından olan Bedesten çarşısı, yöre kıyafetleri satarken, son zamanlarda çarşıda piyasanın durgun olduğu belirtildi.
Şanlıurfa’ya özgü yerli kıyafet ve giyimin satıldığı Bedesten çarşı esnafları, büyük emeklerin verilerek elde edildiği ürünlerin satılamadığını söyledi. Çarşıda durgunluğun yaşandığını belirten esnaflar, işlerin durgun olduğunu söyledi.
Sezonluk giyimin satıldığı işyerlerinde yoğunluğun yaşandığını dile getiren esnaflar, yöresel kıyafetlerin satıldığı yerlerde yoğunluğun olmadığını söyledi. Yöresel kıyafetlerin özel dikimle üretildiğini dile getiren esnaflar, genellikle il dışından gelen kişilerin bu kıyafetleri aldığını söyledi.
Turizm sezonunun giderek sona erdiğini söyleyen esnaf İsmail Taş, “burası normal çarşılar gibi değil, burada yöresel kıyafetler satılıyor. Normal sezonluk giyimler satılmadığı için insanlar diğer çarşılara gidiyor. Bu edenle burada şuan için bir durgunluk yaşanıyor. Gelen kişiler de buraları gezmek için geliyor. Yaz aylarında satışlarımız iyiydi ama şimdi bir durgunluk yaşanıyor. Turistler yerli kıyafetlere özen gösteriyordu, bilindiği gibi yerli kıyafetler fazla satılmıyor. Şanlıurfalılar, kendi kıyafetlerini kendisi üretiyor” dedi.
Çarşıda esnaflık yapan vatandaşlar, sadece turizm sezonlarında kıyafet satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yerli vatandaşların kendi kıyafetlerini evde veya terzilerde yaptırması nedeniyle yöresel kıyafetlerin sadece turistler tarafından alındığı kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49