Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Eşi için tanıtım dergisi çıkardı
Mustafa Bayar
Halkla ilişkiler mezunu ve gazeteci olan Merve Toprak İnal, doğa ile barışık ve Halfeti yöresinde yetişen çiçekleri, ağaçları ve doğa harikası yerlerin ortaya çıkartılması ve tanıtımına büyük katkı sağlayan şitmarat dergisini çıkardı.
İnal, "Halfeti her gün gelişmekte ve gelişmeye açık bir şekilde büyümektedir. İlçemiz tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, teken turları, güzel manzaralarıyla, eski tarihi barındıran, Rum kale ve karagülü ile meşhur bir ilçedir. Bu güzelliklerimizi dergi ile duyuracağız" diye ifade etti.
Merve Toprak İnal," Bölgenin böyle bir dergiye ihtiyaç olduğu için Halfeti,nın Eski ismi olan Şitamrat dergisini çıkardım, hem eşimin çalıştığı otele bir katkım olsum hemde Halfeti ilçesi böyle bir dergiye ihtiyaç duyduğu için çıkardım. Dergi hem Halfeti hemde bölgenin tek dergisi bölgede ciddi bir eksiklik vardı. Basın konusunda böyle bir çalışma yaparak hem turizmi renklendirmek istedim hemde gelenlerin burada neyin meşhur olduğunu nerede ne yenir, neler yapılır, nasıl gezinir, ne kadar ücret ödenir bilsinler ayrıca ilçesinin içeriğini görsünler diye böyle bir çalışma yaptım.
Halfeti salkı bir cennet birden bire bir barajın altında kalmış bir ilçe burada bir dünya yaşanmışlık var suyun altında insanların mazileri var. Halfeti duygusal bir şehir böyle bir yeri başka bir yerde bulunmasının imkanı yok, çünkü insanlar camilerini, sokaklarını, evlerini, caddelerini her yerlerini suların altına teslim etmişler, buradaki insanlar için çok zor bir şey doğduğunuz yerler suyun altına bırakıp başka bir yere gitmek başka bir hayata adapta olmak zor, ama şimdi turizm ilçesi oldu Güneydoğu’nun Bodrum’u olarak tabir ediliyor.  Çünkü burada hem yüzebiliyorsunuz, hem tekne ile gezebiliyorsunuz, Karagülü ile meşhur Karagül toprağından koparıldığı zaman başka yerde yetişemeyen tek çiçek simsiyah açıyor. Şimdi herkesin gözü burada Güneydoğu'nun turizmi dursa bile burada turizm durmaz, çünkü burası çok gizemli bir yere insanlar hep buraları merak ediyor. Bende buraların önde gelen insanlarıyla röportajlar yaparak, buraları tanıtmak istedim ayrıca eşimin işine yardım ediyorum. Doğu'ya kim ne yapıyorsa kardır bende işin ucundan tuttum kendi mesleğimi zevkimle, doğayla birleştirerek böyle bir dergi çıkartım son sözümde Halfeti turizmine imzam olsun o imzayı da attım"dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49