Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Esenler Çiğ Köfteye Doydu
 Şanlıurfa’nın çiğköftesine Adıyamanlılar sahip çıktı. İstanbul Adıyaman derneği Esenler meydanında çiğ köfte festivali düzenledi.

Esenler Belediyesi, Adıyaman Derneği ile birlikte Esenler meydanında çiğ köfte festivali düzenledi. Eseneler Belediye Başkanı Tevfik Göksü da çiğ köfte yoğurarak vatandaşa elleriyle ikram etti. Etkinlikte vatandaşlar çiğ köfte alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Rizelilerle hamsi, Trabzonlularla kara lahana, Kayserilerle mantı festivali yapan Esenler Belediyesi son olarak Adıyamanlılarla çiğ köfte festivali düzenledi. Esenler dört yol meydanında düzenlenen festivale başta ilçe protokolü olmak üzere vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Esenler Adıyamanlılar Derneğinin katkıları ile düzenlenen festivalde 10 usta sahnede 90 ustada çadırda çiğ köfte yoğurdu. Ustalar çiğ köfteleri yoğururken görevlilerle dürüm yapıp vatandaşa dağıttı. Bir alan bir daha almak isteyince ufak tefek izdihamlar yaşandı. Ancak binlere yetecek şekilde çiğ köfte yoğrulunca esenler halkı adeta çiğ köfteye doydu.

Adıyaman türkülerinin söylendiği, ustaların büyün marifetlerini sergilediği, davulcunun şov yaptığı festivalde protokolde çiğ köfte yoğurdu. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ustalarla birlikte yoğurduğu çiğ köfteyi elleriyle protokole yedirdi. Daha önce esenlerde yapılan festivallerin büyük örnek teşkil ederek Türkiye geneline yayıldığını belirten Başkan Göksu, "Şimdi de Türkiye’de ilk defa Esenlerde çiğ köfte festivali yapıldı. Göreceksiniz çiğ köfte festivali ülke geneline yayılacak" dedi.

Başkan Göksu yaptığı konuşmanın ardından protokol üyeleri ile birlikte dağıtım çadırına geçerek vatandaşa çiğ köfte dağıttı.

Haber3

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49