Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Eroğlu, Urfa Tarım Kenti Olacak
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi tesis açılışı ve temel atma töreni için bu Şanlıurfa'ya geldi.
Bir dizi temaslarda bulunacak olan orman Bakanı Eroğlu'nu Gap Havaalanında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekili Kasım Gülpınar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve çok sayıda bürokrat karşıladı.
Havaalanındaki karşılama sonrası Şanlıurfa'ya hareket eden Bakan Eroğlu ve Beraberindekiler , ilk olarak Şanlıurfa Valiligini ziyaret ettiler.
Valilik makamında basına açıklama yapan Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu;
GAP BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK…
Ülkemizin en büyük kalkınma projesi ve Dünya’nın da sayılı projelerinden biri olan GAP, eğitimden sağlığa, sulamadan ziraata, ormancılıktan hayvancılığa, kültürden turizme, altyapıdan sanayiye her alanda bölgenin kalkınması ve refah seviyesinin artması için entegre bir projedir.
GAP, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsamaktadır.
GAP BÖLGESİ GIDA İHRAÇ ÜSSÜ OLACAK…
Yakın bir gelecekte Dünya’daki en önemli sektör gıda arzı ve güvenliği olacaktır. Sulamalar tamamlandığında GAP, gıda üreten ve Dünyaya ihracat eden bir “üretim ve ihracat merkezi” olacaktır.
Dünya’nın sayılı projelerinden olan GAP ile bölgenin münbit toprakları suyla buluşacak, sulu tarım vasıtasıyla başta bölge insanı olmak üzere bütün Türkiye kalkınacaktır.
GAP Eylem Planının ilanıyla birlikte ödenekler arttırılarak 7 misline varan artış sağlanmıştır. 2003 yılında 211 milyon TL olan ödenek 2015’te 1 milyar 401 milyon TL’ye yükselmiştir. Ödeneklerin artmasıyla birlikte çalışmalar hızlanmış ve dev tesisler bir bir hizmete alınmıştır
GAP’TA ÖDENEKLER ARTIRILDI…
Son 13 yılda GAP Bölgesine 105 Milyar TL yatırım yapmıştır.
"GAP bölgesi yatırımlarının toplam kamu yatırımları içindeki payı 2002'de yüzde 5'ti. Bu oran 2015 yılında yüzde 10,5'e çıktı.
ŞANLIURFA’YA YILLIK 99 MİLYON METREKÜP İÇMESUYU VERİLİYOR…
Şanlıurfa’ya Atatürk Barajından su verilmektedir. İçmesuyu arıtma tesisi, terfi merkezleri ile ana dağıtım hatları inşa edilmiştir. Böylece yılda ilave 99 milyon m3 içmesuyu sağlanmış ve şehrin acil içmesuyu ihtiyacı karşılanmıştır.
2015 yılında tamamlanan 2. kademe ileri içmesuyu arıtma tesisi, 29 km’lik isale hattı, terfi merkezleri ve su hazneleri ile şehrin 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı karşılanmıştır.
Ayrıca, Suruç, Viranşehir, Birecik ve Halfeti İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi projelerinin hazırlanması devam etmektedir. Siverek içmesuyu isale hattı ve ileri içmesuyu arıtma tesisinin inşaat ihalesi bu yıl içerisinde yapılacaktır.
GAP’TA SULANAN ALANLAR ARTIYOR
GAP’ı devraldığımız 2002 yılına nispeten sulamaları 2,5 katına çıkarttık.
Sulanan alan 2002’de 198.854 hektar iken, 2015’te 475 bin hektar ve 2019 hedefimiz de 1.058 milyon hektardır.
GAP,  2019’DA TAMAMLANIYOR
Sulamaya açacağımız alanın yıllara göre dağılımı; 2016 yılında 150.000 hektar, 2017 yılında 150.000 hektar, 2018 yılında 150.000 hektar, 2019 yılında 133.000 hektar toplam 583.000 hektar.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise günün anısına Balıklıgöl'ün üzerinde işlenmiş olduğu büyük bir tablo Bakan Eroğlu'na hediye etti.
Bakan Eroğlu DSİ konferans salonunda 7 Tesis ve 2 tesisin temelini atacak
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49