Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

‘Eriyen ilaçlı stent’
Kalp rahatsızlığı şikayeti ile OSM Ortadoğu Hastanesine başvuran medyatik Doktor Faruk Öncel’e “ilaçlı eriyen stent” takıldı. Şanlıurfa’da ilk defa uygulanan bu yöntemin avantajlarını anlatan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Öncel şunları söyledi:
“Kalbin tıkanan damarlarına çelik veya krom kobalt maddesinden elde edilen stentler yerleştiriyoruz. Son zamanlarda bu stentlerin ilaçlı olanı yaygın olarak kullanılıyordu. Stentin üzerinde bulunan ilaç 4 ay boyunca salınım yaparak damar hastalığının tedavisinde yüz güldüren sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bugün Şanlıurfa’da ilk defa kullandığımız ilaçlı eriyen stent ise diğer iki yönteme göre hasta açısından daha önemli avantajlar sağlıyor. Yerleştirdiğimiz stent 4 ay boyunca üzerindeki ilacı saldıktan sonra 6’ıcı aydan sonra erimeye başlıyor. 2 yıl içinde de tamamen eriyerek kayboluyor. Bu durum özellikle daha sonra by-pass ihtiyacı doğan hastalar için büyük avantaj sağlıyor çünkü içinde metal bulunan bir damara by-pass yapılacak damarı bağlamanız mümkün olmuyor. Eriyerek kaybolan bu stentler hastaya by-pass imkanı sağlıyor.
 
Dr. Faruk Öncel: Burada hastaya daha çok kıymet veriliyor.
Burada herkes çok genç ama ve işinin ehli. Bu durum hoşuma gitti işin doğrusu. Ben 5 yıl devlet hastanesinde acil servis şefliği yaptım. Burada güzel bir ilgi var. Doktorundan personeline kadar elemanların hepsinde bir samimiyet, yakınlık var. Özellikle doktor Hakan Öncel’in hastayı rahatlatan ve hastayı ikna eden tavrı çok önemliydi. Belki de insanların korkacağı bir uygulamayı çok pratik, çok rahat bir şekilde yapacağına olan inancım beni rahatlattı. Tabi bir gün öncesinden gelip servisi de gezdin oradaki durumu da yerinde görünce tedavimi burada yaptırmaya karar verdim.
Burada şunu gördüm hastanın kıymeti var burada. Daha samimi, daha içten bir yaklaşım olduğu için ben bir doktor olarak hem de titiz bir doktor olarak güven duyduğumu söyleyebilirim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49