Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Erdoğan Gülen’e yüklendi
Başbakan Erdoğan Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaşlara seslendi.
Erdoğan  "Hayatı boyunca onu rahat bırakmayan zihniyet CHP zihniyetiydi. İşte bu CHP zihniyetiyle güya onun  izinde olduğunu belirten bu Pensilvanya'daki zat şimdi CHP ile el ele kol kola dolaşıyor
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bakanlar eşlik etti. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa milletvekilleri ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba eşlik edecek.
 
Topçu meydanında Başbakan Erdoğan'ı dinleyen onlarca Şanlıurfalı yoğun izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı platforma yaklaşmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşandı. Zaman zaman yaşanan izdihamda çok sayıda kişi baygınlık geçirdi.
 
Başbakan Erdoğan, cemaate yüklendi. İsim vermeden Pensilvanya'da bulunan Fethullah Gülen'e yüklenen Başbakan Erdoğan, "Hedeflerinde kardeşliği bölmek" var diye konuştu.
Şanlıurfa'nın Said-i Nursi'ye sahip çıkışını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Hayatı boyunca onu rahat bırakmayan zihniyet CHP zihniyetiydi. İşte bu CHP zihniyetiyle güya onun  izinde olduğunu belirten bu Pensilvanya'daki zat şimdi CHP ile el ele kol kola dolaşıyor. Said-i Nursi'nin ölüsüne bile rahat vermeyen CHP ile kol kola hareket ediyorlar" diye konuştu.
 
Erdoğan” Şanlıurfa seni hasretle kucaklıyorum. Müslüm Gürses’in Diyarbakır’da 77 milyon kişiye Meğri diyen İbrahim Tatlıses’in Şivan Perver’in şehrisin. Sen Isparta’da hasta yatağında gidiyoruz dediği zaman gözlerini hayata yuman Saidi Nursi’nin şehrisin. Yiğitliğin Kardeşliğin şehri Şanlıurfa. Maşallah Şanlıurfa bir tarih yazıyor. Şanlıurfa bugün Ak Parti’ye Demokrasiye Başbakanına bir kez daha sahip çıkıyor.
 
Urfa’ya 18 katrilyon yatırım yaptık
 
Şanlıurfa’ya 18 katrilyon yatırım yaptık. Cumhuriyet dönemindeki yatırımların tamamı bu kadar değil. Terörü demokrasiyle hizmetle, hukuk ile kültürel hakları en temel insani hakları teslim ederek çözeceğiz dedik. Kardeşilik hukuku içinde çözeceğiz dedik. Çok tahrikler yaptılar. Bu sorunu çözmeyelik diye çok engeller çıkardılar. Ama başaramadılar. Sizlerle yürüdük. Millet bize yürü dedi yürüdük. Biz gündüz gece gideceğiz. Bu yola elimizi kolumuzu tüm bedenimizi koyduk.
 
.
 
Barışı istemiyorlar
 
Önce Oslo sürecini sabote ettiler. Ardından MİT müsteşarımızı tutuklamak onu devre dışı etmek istediler. Ardından Paris’te bir takım suikastlar düzenlediler. En son 17 Aralık süreci ile baltalamak istediler. Diyarbakır’da İbrahim Tatlıses geldi, Şanlıurfalı Şivan Perver geldi. Tüm Türkiye bu tablodan etkilendi duygulandı. Türkiye’nin tamamında umutlar çoğaldı. Kalıcı bahar umudu çoğaldı. Sonra bir dershane meselesi çıkardılar. Arkasından 17 aralık darbe süreci baltaladılar. Kim yaptı bunu? Pensivalyadaki bir zat. Onun maşaları. Onun adamları. Maalesef yargıdada Emniyette de örgütlenmişler. Doğudaki bahat havasından rahatsız oldular. Bölgedeki gelişmelerden kalkınmadan rahatsız oldular. Şanlıurfa ile Trabzon’un kucaklaşmasından rahatsız oldular. 77 milyonun bir olmasından rahatsız oldular.
 
 
Bediüzzaman Said Nursi Isparta’da beni Urfa’ya götürün diyor. 2 günlük meşakkatli bir yolculuktan sonra Urfa’ya İpek Palas’a yerleşti. Polisler onu geri götürmek istediler. Hasta haliyle Isparta’ya geri göndermek istediler. Demokrat Partinin il başkanı Emniyet Müdürünün önüne geçti. Sadi Nursi’ye sahip çıktı. O gün bir kez daha sahip çıktı. Bundan 54 yıl önce 23 Martta hakka yürüdü. Şanlıurfa’da büyük bir cenaze merasimi düzenledi. Ardından 27 Mayıs Müdahalesi oldu. Hayatı boyunca Said Nursi’ye huzur vermeyen zihniyet CHP zihniyeti öldüğünde de onu rahat bırakmadı.
 
CHP zihniyeti ile şu anda onun izinde olduğunu iddia eden Pensilvan’ya Said Nursi’ye zulmeden CHP ile el ele kol kola. Darbe tuzaklarını beraber kuruyorlar. Ölüsünü bile Şanlıurfa’dan çıkarıp götüren CHP ile Pensilvanyadaki zihniyet beraber hareket ediyor. 
 
 
Çözüm sürecinde acı haber almıyoruz
 
Çözüm sürecinde acı haberler almıyoruz. Artık şehirlerimize turistler geliyor. Kepenkler açık kalıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu kalıcı baharı yaşıyor. Bu baharı hep beraber yaşayacağız. Eski Türkiye’ye dönülmesine asla izin vermeyeceğiz. Acıya kana hep birlikte mani olacağız. Demokratikleşme paketi çıkardık.
Ayırım yapanlara ceza getirdik. Başörtülü Üniversitelere girişini çalışmalarının önünü açtık. CHP bunu mahkemeye taşıdı. Bunlarda yalan var iftira var takiye var. Pensilvanya’dan icazetli bunlar.
Bunlar Yolsuzluk yapıyor diyorlar. Şanlıurfa 18 Katrilyonluk yatırımı sadece bizim zamanımızda aldı. Cumhuriyet tarihinde niye alamadı. Tek partili dönemde CHP vardı Şanlıurfa’ya ne yaptı? 6100 km yol yaptı. Biz 17 bin 500 km yol yaptık.
Eğitimde kitapları ücretsiz Cumhuriyet tarihinde yapılan okulların yarıdan fazlasını biz yaptık. 45 lira burs alıyordu şimdi 500 lira burs alıyorlar. 76 üniversite vardı şimdi 175 üniversite var. Üniversite olmayan il kalmadı.
Mürşitpınar sınır kapısı açıldı. Akçakale tarafında diğer tarafta sorun var. Akçakale ve Harranlı kardeşlerim rahat olsunlar işler Suriye’de rahatlamaya başladığında açacağız.
 
Suruç’a yazın su verilecek
 
Bu kuruyan topraklar suya hasret biz getiriyoruz. Ferhat nasıl şirine sevdalıydı bizde size sevdalıyız. Şimdi Suruç tüneliyle suyu buldu. Bu yıl sonunda Atatürk barajından Suruç ovasına su bırakmaya başlıyoruz. Suruç Tuneli Tırların geçebildiği 7 metre çapındaki borularla Atatürk barajından alıp Suruç ovasını sulayacak.
 
2023 kadar Urfa’ya hızlı tren gelecek
 
Şanlıurfa’yı 2023’e kadar mutlaka hızlı trenle buluşturacağız. 1 milyon 800 bin Urfalının ulaşım ağı genişleyecek. Uçak var yollar pırlanta gibi. Şanlıurfa’nın demiryollarını yeniledik. Şu anda devam eden Demiryolu proje tutarı 240 trilyon. Büyükşehirlere sözüm var. Şehir hastaneleri olacak. Şanlıurfa’ya 1700 yataklı şehir hastanesi yapılacak. İhalesi sonuçlanıp sonuçlanmaz hemen inşaata başlayacak.
 
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49