Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Erdoğan,  Bin 700 yataklı hastanenin temelini attı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da toplu açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Topçu Meydanı’nda Şanlıurfalılar’a seslendi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nın kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.
Bugün burada 278 ayrı eserin açılışını yapıyoruz. TOKİ 803 konutun ve sosyal tesislerin inşasını tamamladı. Biz diğerleri gibi, anamuhalefetin başındaki zat gibi hep -cek -cak demiyoruz. Bana 4 yıl verin işsizliği bitireceğim diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Seçimlerde rehavet var dediğimde Kılıçdaroğlu "Cumhurbaşkanı konuşurken meydanları boş görüyor ondan öyle dedi' diyor. Kılıçdaroğlu benim muhatabım değil ama Şanlıurfa'nın meydanı ortada. Şanlıurfa'nın meydanı böyle kalabalık görmüş mü?
Ben her temel atma törenine katılmam biliyorsunuz. Bugün bir istisna yaşıyoruz. Şehir hastaneler benim sevdamdır. Şanlıurfa'ya bir şehir hastanesi kuruyoruz. Bugün Şanlıurfa şehir hastanesinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz.
Sanlıurfa’daki konuşmasına Arapça, Kürtçe, Türkçe selamlama konuşmasıyla başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ 10 Ağusost 2014 seçimlerinde yüzde 64’lük desteğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şanlıurfa hiçbir zaman bizi yalnız bırakmamıştır. Rabbim birliğimizi daim kılsın. İnşallah bu itimadınıza layık olmaya çalışacağız. Bugün burada toplam bedeli 1 Trilyon 268 milyon lira olan tesislerin açılışını yapacağız. 12 yıllık dönenimizde gördüğü hizmeti Şanlıurfa hiçbir zaman görmedi.
 
-Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Ana okuldan liseye her kademede tam 192 eğitim kurumu açılışı yapıyoruz.
-600 yataklı hastanemizin ve çeşitli konutlarımızın açılışını da bugün yapacağız. TOKi’nin yapımını tamamladığı konutların açılışını yapacağız.
-Benim muhatabım o değil de acaba muhalefet bu kalabalığı gördümü? Biz bu millete aşığız, biz bu millette sevdalıyız. Hani Muharrem Ertaş diyor ya,” Aşkınan koşan yorulmaz” 68 milyonları yatırımla ülkemize en büyük müze kompleksini kazandırdık. Haleplibahçe kompleksini bugün açıyoruz. Şanlıurfa peygamberler şehri evliyalar diyarı. Bu müzenin Şanlıurfa turizminde çok önemli olacağına inanıyorum. Harran surları ve çeşitli açılışları da buradan yapacağız. Suruç tüneli açılışını geçtiğimiz yıl 2 katrilyon bedelli projeyi geçen yıl açmıştık. Bugün de bunun alakalı birçok tesisin açılışını yapıyoruz. Ayrıca ikinci kademe arıtma tesisin açılışını da yapıyoruz. Yollarımızın ve toprak mahsullerine bağlı yatırımlarının da resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir belediyemizin yol çalışmaları, mesire alanları, maşuk konutları, 53 toplu taşıma aracı alındı, Karaköprü belediyemiz tesisler kurdu. Bunların da açılışını da yapıyoruz.
Mobilya, süt gibi pek çok alanda 12 kalem tesisin resmi açılışını yapıyoruz. Böylece 1 katrilyon 800 milyon lira bedeli olan tesislerin açılını yapıyoruz.
-Ceylanpınar’ın ne sorunu vardı? Tapu sorunu vardı. Artık yok. Kanunu onayladım bitti. Göçerler sorunu da vardı onu da onayladık bitti. Biz sorun üretmeye değil çözmeye geldik.
 
-Şanlıurfamız bölgemiz için çok önemli. Çok önemli bir istisnai temel atma törenine geldi. Dedim ki 30 büyükşehire birer şehir hastanesi kuracağız. Şu ana kadar bu kapsamda 17 tane şehir hastanesi inşa ediliyor. Bugün de Şanlıurfa 1700 yatak kapasiteli hastanemizin temelini atarak bunu 18’e çıkaracağız. Yatırım bedeli tam bir katrilyon 151 trilyon. Şanlıurfa’ya da bu yakışır. Özel sektör tarafından 3 yıl sürede inşaedilecek bu tesisi özel sektör tarafından 3 yıl işletilecek sonra kamuya teslim edilecek.
 
-Milletin tarafıyım milletin ilk cumhurbaşkanı olarak seçildim. Dolayıosıyla 7 Haziran’da bunlara herhalde gereken cevabı vereceksiniz değil mi? Bunu çözeceğiz değil mi? Şanlıurfa’ya 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Yani her yıl ortalama 2 katrilyon yatırım yaptık. Halep ordaysa arşın Şanlıurfa’da. Bakınız Şanlıurfa bu iki bölgede 23 şehir arasında ilk sırada yer alıyor. Şimdi siz 7 Haziran’da hizmete mi oy vereceksiniz yoksa nereye? İşte biz size hizmetkar olmaya geldik. Hastaneler, okullar hepsini sizin için yaptık. Biz sizin için varız. GAP Projesi’nin en önemli projesi olan Suruç tünellerini biz yaptık. Bugün de bir bölümünün daha açılışını yapacağız. Bu bölgenin çocukları artık Çukuroava’ya gitmeyecek. Tam tersine oradan buraya gelecek. 521 kilometre bölünmüş yol yaptık. Ben 20 yıl önceki Urfa’yı düşünüyorum bir de şimdikini. Artık modern bir Şanlıurfa var.
Şimdi de Şanlıurfa’yı hızlı trenle Adana’ya Ankara’ya bağlayacağız. Yapılmış olan projeleri sıralasak günler haftalar alır. Karakörü’den gelirken her taraf pırıl pırıl. Demek ki yerel hizmet de iyi buralarda. Temizlik imandandır. İnşallah önümüzdeki yıllarda tarımda sanayide daha iyi sonuçlar alınacak.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar
İçerim yanıyor aney içerim ağlar… Artık Urfalı’nın ciğeri yanmayacak. Çünkü Şanlıurfa yeni yatırımlarla gelişmişliğiyle istihdamıyla yeni bir dönemece girdi. Bunun için Şanlıurfa’nın yeni Türkiye’nin inşaasına güçlü bir destek vermesi lazım.
 
Değerli kardeşlerim sizler ensar oldunuz. Suriyeli misafirlerimize gösterdiğiniz kardeşlik çok önemliydi. Birileri Kobani’yi istismar etti. Bizleri Kobani’den gelen 250 bin kişiye sahip çıkmamakla suçladılar. Onları ağırlayan kimdi? Bak şimdi geri dönüyorlar. Onlara desteği kim veriyor. Yine biz veriyoruz. Maalesef bu bölücü örgüt yalanı hakim kılıyor. Kardeşin kardeşe böyle zor zamanda  yardımcı olması bu işin en güzel yanıdır. Ama ana muhalefet lideri diyorki ülkemize sığınan kardeşlerimizi Esed’e teslim edeceğiz. Kardeşlerim bunların tarihinde kardeşlerini Stalin’in askerlerine teslim etmek vardır. Daha sonra onlarda “Keşke bizi Stalin’e teslim etmeyip kendiniz öldürseydiniz”. Bunlara da gerekli dersi vereceğinize inanıyorum. İşte ne diyor; Bizim Kabemiz Taksim, Din dersleri kalksın,  Diyanet İşleri kapatılsın, Diyanet işleri bundan bir tane bastırıldı onu da Cumhurbaşkanı’na göderdiler. Elinize gözüne dursun. Bundan 10 bin tane basıldı.  Eğer sen Kur’an’ı dedenden babandan öğrendiysen ne diyorsa onu yapacaksın o zaman. Kur’an fal bakmak ve mezarlıkta okumak için gönderilmedi. Bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı biz zalime teslim edemeyiz. Çovukları biz zalime teslim edemeyiz. Neymiş buradan elde edeceğiz parayı emekliye verecekmiş. Hesap bilmedikleri gibi tarih de bilmiyorlar. Biz iktidarı kimden teslim aldık. Bunlar 25 tane bankayı batırdılar. 40 milyar zarar bıraktırlar. 15 katrilyon işçi memur parasını aldılar. Sen de SSK’nın başındaydın ya 6 sene. SSK’yı iflas ettirdin.  Zorunlu tasarrufla devleti 3.5 katrilyon borçlandırdın. Onu da biz ödedik. 6100 km. yol yapılmıştı. Biz 12 yılda 17600 km. yol yaptık. Marmaray 18 ay oldu açılışı yapıldı. 73 buçuk milyon yolcu taşındı. Biz Fatih’in torunlarıyız. Dedemiz gemileri karadan biz de metroyu suyun altından yürüttük.
 
Şimdi 3. Bir köprü yapıyoruz. Dünyanın en geniş köprüsü. 4 gidiş 4 geliş. Ortasından da hızlı tren geçecek. Nissibi Köprüsü’nün de açılışını da yaptık. Siverek-Adıyaman. Bu da şu anda Türkiye’de asma köprü olarak 3. Sırada. Eşşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.
 
Cek-Cak yok. Biz yapıyoruz. Konuşmuyoruz. Birileri ise Vandal musluklardan kan akıtıyor kan. İşte bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttular. Meydana çıkıyorlar. Biz bölücü değiliz diyorlar. Ne bölücüsü bölücünün ta kendisisiniz. Bir de müftü var. Benim partimin dini zerdüştlük olsan Zerdüşt olurdum. Öbür taraftan ana muhalefet imam hatiplerin orta kısmı kapatılsın diyor. Bunu nerede diyor. Kayseri’de. Urfa’da diyebilir mi? Hayır. Benim 4 yavrum var. Dördü de imam hatip mezunu. Artık düz liselerde bile başörtüsü sorunu var mı? Katsayı sorunu var mı? İstediğiniz üniversiteye gidebilirsiniz. Bu konuda sizden başarıdan başarı bekliyorum. Bu da benim ve arkadaşlarımın hakkı.
Biz yaşatmak için uğraşıyoruz. Siyaset 6-7 Ekim olaylarında 50 kişiyi katletmek midir? Siyaset tek amacı bu ülke ve millete düşmanlık olan Ermeni lobileriyle iş birliği yapmak mı?  Pensilvanya’daki örgüt lobisine teslim olmak mıdır?
Şimdi bakın Avrupa’da Ali’siz Alevilik diye bir akım başlatmışlar. Ben de bir zamanlar eğer Alevilik Hz. Ali gibi yaşamaksa ben de Aleviyim derdim. Ama amaç başka. Diyanet işleri başkanlığının mercedesini satıp kaynak yapacaklarmış. Bedeli ne biliyor musunuz? 330 bin lira. Baktım ki Diyanet işleri başkanımıza haksızlık ediyorlar kalktım makam araçlarından birini tahsis ettim. Şimdi başkanın istifasını istiyorlar. Neden rahatsız oluyorlar. İslam’ın gereklerini anlatmasından. Biz bu makama leke sürdürmeyeceğiz. Siyaset iş makinalarını yakmak mı? Hakkari’deki havaalanını iki yıl gecikmeli bitirebildik.
Tek Millet. Tek Bayrak. Tek Vatan. Kimse bu vatanda operasyon düşünmesin. Tüm Milletimizle karşılarındayız. Dört tek devlet. Nerden çıktı. İşte Milli Güvenlik Siyaset belgesine girdi. Pesilvanya kaçakların sığınağı gibi oldu. Bu can bu tende durdukça mücadele devam edecek. Sevgili kardeşlerim yeterki biz Hacı Bektaşi Veli’nin 5 incisi, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Allah birinizi bin eylesin.
Mısır’da halkın yüzde 52 oyuyla başa gelen Mursi’ye ne yaptı Sisi. Ona darbe yaptı.  Ve onun arkasında namaza dururdu. Şimdi de idama mahkum ettiler. Ben Sisi’yi Cumhurbaşakanı olarak görmüyorum. Şu anda Avrupa birliği maalesef soyut konuşuyor. Ama er ya da geç hak yerini bulacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49