Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Engellilere Özel Diş Tedavi İmkânı
Şanlıurfa kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreterliğine bağlı ağız ve Diş sağlığı merkezinde Genel anestezi altında Ameliyathane koşullarında diş çekimi yapılmaya başlandı.
Harran üniversitesi ile yapılan protokol gereği engelli, diş fobisi olan hastalar, çocuk hastalar ve aşırı mide bulantısı olan hastalar ameliyathane ortamında Genel anestezi uygulamak koşuluyla diş çekimi yapılıp ve aynı gün taburcu edilmektedir.
  GENEL ANESTEZİNİN DİŞ TEDAVİSİNDE KULLANILDIĞI DURUMLAR ŞUNLARDIR:
 
Fiziksel engelli çocuklarda ve erişkinlerde
Zihinsel engelli çocuklarda ve erişkinlerde
Korkan ve endişeli hastalarda
Panik atak tanısı olan hastalarda
Restoratif veya cerrahi tedaviye gereksinimi olan ancak akut enfeksiyon, anatomik varyasyonlar veya alerji nedeniyle lokal anestezi uygulanamayan çocuklarda ve erişkinlerde
Acil tedaviye gereksinimi olmasına rağmen iletişim kurulamayan çocuklarda ve erişkinlerde
Biberon çürüğü veya erken dönem çocukluk çağı çürükleri adı verilen yaygın çürüklere sahip olan küçük yaştaki çocuklarda
Genel anestezi yapıldığı takdirde tıbbi risklerin azalacağı (bazı kalp hastalıkları gibi sistemik hastalıkları olan) çocuklarda ve erişkinlerde
 
Harran üniversitesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi arasındaki mevcut protokol gereği Harran üniversitesi ameliyathanesinde gerçekleştirilen operasyonda hem hekim hem de hasta açısından oldukça sağlıklı ve kaliteli bir sağlık hizmeti verilmektedir.
Şanlıurfa Ağız ve Diş sağlığı merkezinde görevli  Diş Hekimi Mustafa Ferhat DEMİR;Özellikle engelli, diş fobisi olan hastalar, çocuk hastalar ve aşırı mide bulantısı olan hastalar için son derece konforlu olan bu işlem aynı zamanda tedavi esnasında hasta stresi ortadan kalktığı ve istenmeyen refleksler önlenmiş olduğu için, hekim açısından da rahat bir çalışma ortamı sağlamaktadır.
Diş Hekimi Mustafa Ferhat DEMİR “ Ağız Diş Sağlığı Merkezine müracaat eden zihinsel engelli çocuk ve erişkin hastalardan genel anestezi alabilecek tüm kişilere şimdilik diş çekimi işlemi yapılmaktadır.  Diş çekimine karar verilen hastaların anestezisi için gerekli işlemler ve tahlillerin ardından anestezi uzmanı tarafından  “ anestezi alabilir” onayıyla birlikte hastaların operasyon günleri planlanıyor. Deneyimli ve uzman ekibimiz sayesinde de işlemlerimiz başarıyla sonuçlanıyor.”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49