Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Engelliler Zorluk Yaşıyor
Şanlıurfa’da yayalar kaldırımlarda yürüyemezken, engelli arabası da yardım alamadan kaldırıma çıkamıyor.
 
Şanlıurfa belediyesi tarafından yapılan kaldırımlarda yayalar ne kadar düşünülerek yapıldı. Kent merkezinde kaldırımların dar olması yanı sıra engellilerin kaldırıma çıkacağı yer yok. Kaldırımlar kentin birçok mahallesinde tek bir yayanın geçebileceği şekilde dar olurken, engelli arabasının kaldırıma çıkacağı şekilde dizayn edilen kaldırımlar yok. Sürekli tepki çeken kaldırımların, yeni belediyeyle birlikte düzenlenmesi bekleniyor.
 
ENGELLİLER ZORLUK YAŞIYOR
 
Kent merkezinde engelli sayısı fazla iken, engellilerin yarısından fazlası engelli aracıyla dışarıya çıkıyor. Engelli aracı kullanan engelliler, tek başına kaldırıma çıkamazken, ancak birini yardımıyla kaldırıma çıkmaya çalışıyor. Vatandaşlar, bu anlamda şikayetçi olurken, Şanlıurfa’da kaldırım sorununun önemli bi sorun olduğu belirtildi. Engellilerin düşünülerek, kaldırımların tekrardan yapılmasını isteyen Faruk Altun adındaki bir vatandaş, “Kent merkezindeki kaldırımlar zaten oldukça kalabalık oluyor. Bir engelli tek başına kaldırıma çıkamıyor. Engelli birisi, ancak birinin desteğiyle kaldırıma çıkabiliyor. Bu kentte engelliler hiç mi düşünülmüyor” ifadelerini kullandı.
 
“OLAN KALDIRIMI DA ESNAF KAPATIYOR”
 
Bağlarbaşı ve Eyyübiye’deki kaldırımların dar olduğunu söyleyen Zeki Demirtaş da, dar olan kaldırımların, esnaflar tarafından işgal edildiğini söyleyerek, “Bugün Eyyübiye’de vatandaş kaldırımdan yürüyemiyor. Kaldırımlar zaten dar, mevcut kaldırımlar da esnafların tezgah kurmasıyla birlikte kapanıyor. Vatandaş yoldan yürümek zorunda kalıyor. Bu sorunun giderilmesi için defalarca sesimizi duyurmaya çalıştık ama bizi dinleyen olmadı" şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49