Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Engelli Vatandaşların Artık Bir Evi Var.
Sosyal Belediyecilik hizmetlerini ilke edinerek çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, emsal niteliğinde bir uygulamaya imza attı. Geçtiğimiz günlerde toplamda 6 bin metrekare kapalı ve 4 bin metre açık alana sahip Engelli Koordinasyon Merkezini, engelli vatandaşların hizmetine açtı.
 
Engelli vatandaşlar için dizayn edilen ve tüm faaliyetlerini engelli bireylerin gelişmesine yönelik veren Engelli Koordinasyon Merkezinde, engelli vatandaşların yaşama tutunması adına psikolojik bakım, engellilikle mücadele, engellilikte erken tanı gibi bir çok çalışmaya imza atılıyor.
 
Engelli Koordinasyon Merkezinde meslek edindirme kursları açan Büyükşehir Belediyesi; deri işlemeciliği, el sanatları,fotoğraf, tekstil, bahçecilik, dokumacılık, resim, dekoratif, bilgisayar ve bir çok dalda eğitim veriyor.
 
Engelli bireylerin güzel zaman geçirmeleri adına bu merkezde spor aktiviteleri başlatan Büyükşehir Belediyesi; yüzme, basketbol, masa tenisi, halter, bilek güreşi gibi spor dallarında da eğitim kursları veriyor.
 
Bir çok aktivitenin yer aldığı Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören bireyler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
 
Engelli bireyleri unutmadıkları için Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden engelli velileri, "Çocuklarımız buraya gelip spor aktiviteleri ile yapıyor. Gayet güzel ve donanımlı bir tesis olmuş. Ailelerin, engelli çocuklarını buraya gönül rahatlığı ile getirmeleri çok güzel. Çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takım Kaptanı Mehmet Çetingöz ise, "Şanlıurfa'daki engelli kardeşlerimizin güzel bir şekilde spor yapmalarına olanak veren bu tesiste Engelli Basketbol takımızın da altyapısını hazırlıyoruz. Bunun yanında Down sendromlu özel sporcularımıza eğitimler vererek Şanlıurfa'da daha çok engelli bireylere ulaşmayı sağlıyoruz. Bu kurslarımız haftada üç gün devam etmektedir. En büyük eksikliğimiz Şanlıurfa'da yaşayan tüm engelli kardeşlerimizin burada olmaması bu vesile ile tüm Şanlıurfa'da yaşayan engelli kardeşlerimizi bu güzel tesisimize bekliyoruz" dedi.
 
Öte yandan Sosyal destekler anlamında kursiyerler için piknik, şehir içi ve şehir dışı gezileri, tiyatro ve sinema günleri yapılacaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49