Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

En Fazla İşsizlik Maaşı Alan İl Şanlıurfa
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2018 Sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2017 yılı itibarıyla 80 milyon 810 bin 525 kişi olan ülke nüfusu, 1 milyon 193 bin 357 kişilik artışla 2018 sonunda 82 milyon 3 bin 882 kişiye ulaştı. Böylelikle en genç nüfusa sahip olan ve kendi içinde 650 bin üzerinde Suriyeli misafir barındıran Şanlıurfa’da genç nüfus oranın yüksek olması artık şehir için olumsuz bakılmaya başlandı. Avrupa’da birçok ülke genç nüfus ararken bizde bu kadar genç nüfus olmasına rağmen işsizlik had safhada. Urfa’da yaşaya vatandaşlar artık iş bulmakta güçlük çekiyor.
Nüfus artışı yüksek İşsizlik had safhada
Sürekli genç nüfusu ile büyük bir gururla anlatılan Şanlıurfa’da istatistiklere ve imkânlara bakıldığında sanayinin çok fazla gelişmediğini, Türkiye’nin üçüncü büyük tarım kenti olmasına rağmen hale tarım işçisi göçü veren en büyük il konumundadır. GAP ile birlikte tarihe kavuşması beklenen tarım işçiliği giderek artmakta. Suriye iç savaşı ile birlikte Şanlıurfa’ya gelen mültecilerde nüfusa eklenince iş bulmakta zorlanan Urfalılar ailelerini geçindirmek için başka illere göç etmek zorunda kalıyor. Daha geçen günlerde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden ailesine destek olmak için Antalya’ya giden Berivan Karageçili olumsuz hava şartlarının getirdiği felaketle hayatını kaybetmişti.
Ortanca yaş yükseldi
Türkiye nüfusunun ortanca yaşı yükseldi. Türkiye'de 2017 yılında 31,7 olan ortanca yaş, geçen yıl 32'ye çıktı. Ortanca yaş erkeklerde 31,4 iken kadınlarda 32,7 olarak belirlendi. Ortanca yaşın en yüksek görüldüğü iller sırasıyla 40,3 ile Sinop, 39,9 ile Balıkesir ve 39,6 ile Giresun, en düşük olduğu iller sırasıyla 19,8 ile Şanlıurfa, 20,7 ile Şırnak, 21,4 ile Ağrı olarak kaydedildi.
En fazla işsizlik maaşı alan il Şanlıurfa
TÜİK, ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2018 Sonuçlarını açıklarken, en fazla genç nüfusa ve ortanca yaş ortalaması en düşük il olan Şanlıurfa Türkiye’de en fazla işsizlik maaşı alan il durumunda. Nüfusunun büyük bir çoğunluğunun çocuklar ve gençlerin oluşturduğu Urfa’nın Türkiye’de en fazla işsizlik maaşını alması şehirde işten çıkarılan ve işsiz olan ne kadar insanın olduğunu gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49