Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

En çok Suriyeliler rağbet ediyor
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, "'ikinci el giyim" pazarında, kış  hareketliliği yaşanıyor.
Eyyübiye ilçesi Muradiye mahallesi boş arazide  kurulan ''Bit Pazarı'', ikinci el giyim yılın diğer günlerinde olduğu gibi Kış aylarında gelir düzeyi düşük olan vatandaşların, giyim ihtiyacını karşılıyor.
Özellikle Suriyeli göçmenlerin daha sık uğradığı ikinci el satan giyimciler kış ayların yaklaşmasıyla elbise gücü olamayan kişiler rağbet görüyor. Naylon sele ve sepet karşılığında mahalle aralarında takas edilerek bit pazarı esnafına çok düşük fiyatla satılan giyim eşyaları, tamirat, yıkama ve ütü işleminden sonra ihtiyaç sahiplerine satılmak üzere askılara yerleştiriliyor.
Piyasada sıcak para olmadığını insanların alım gücünün zayıfladığını ifade eden ikinci elbise satan esnaf, “Artık kimse eskisini atmıyor getirip 1 liraya da olsa satıyor. Bizde küçük tamirlerin ardından yeniden satışa çıkarıyoruz. Ayakkabılar piyasada 35-40 liradan aşağı olmazken, biz 3-5 veya en fazla 10 liraya ayakkabı satıyoruz. Bazen biz maddi durumu iyi olan ailelerden aldığımız piyasada bayağı pahalı olan ayakkabıları da onarımını yapıp, boyadıktan sonra yeniden satışa çıkarıyoruz"dediler 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49